Syndion presenteert portrettenboek ‘Iedereen is uniek’

Gepubliceerd op 22 mei 2023 om 15:38

Harry Vogelaar, bestuurder van Syndion, heeft woensdag 17 mei het eerste exemplaar van het portrettenboek ‘Iedereen is uniek’ overhandigd aan Arina Kruithof. Kruithof volgt Vogelaar deze zomer op als bestuurder van Syndion, omdat Vogelaar met pensioen gaat.

In het boek ‘Iedereen is uniek’ staan tien indrukwekkende verhalen van tien unieke mensen. Cliënten, hun familie én medewerkers van Syndion vertellen elk hun eigen bijzonder verhaal en geven zo een mooi inkijkje in hun leven. Met de verhalen in het boek wil Syndion laten zien hoe belangrijk het krijgen van passende zorg en ondersteuning is. Wat die passende zorg en ondersteuning precies is, is voor iedereen anders, want: iedereen is uniek.

Harry Vogelaar, bestuurder van Syndion: ,,Dit boek laat zien waar Syndion voor staat. Maar het is vooral een boek dat laat zien wat onze cliënten, hun familie én medewerkers belangrijk vinden in hun leven. Want hoewel iedereen uniek is, hebben alle geportretteerden één ding gemeen: ze willen leven op een manier die zij zelf prettig vinden.”

Het boek is vanaf 5 juni ook verkrijgbaar bij een aantal van onze dagbestedingslocaties: Goedpunt aan de Westwagenstraat in Gorinchem, Media&Zo aan de Groenmarkt in Dordrecht en Pand 18 aan de Kerkstraat 18 in Leerdam. Syndion vraagt om een vrijwillige bijdrage. De opbrengst van het boek wordt uiteindelijk gedoneerd aan de vriendenstichting van Syndion: Samen voor Syndion. Zij zet zich in om de kwaliteit van leven en de participatie van cliënten van Syndion te bevorderen. Dit doen zij door het financieel, materieel of immaterieel ondersteunen van projecten die worden aangedragen door cliënten, verwanten of begeleiders van Syndion.

De verhalen in het boek zijn geschreven door Laura van Horik. Ferry Verheij heeft de fotografie én de vormgeving van het boek voor zijn rekening genomen.

foto: Ferry Verheij