Gorcumse creatievelingen in de kijker

Gepubliceerd op 2 juni 2022 om 16:30

De maand juni is de maand van Iktoon, de maand van de amateurkunsten. Wist je dat je kapper, slager, schilder, krantenbezorger en vele andere Gorcumers in hun vrije tijd super creatief zijn? Zo rappen, schilderen, zingen, vloggen, dansen, dichten en acteren ze wat af. Kunsten met een iets kleinere K. Waar altijd het plezier vanaf spat. Hartstikke leuk om te bekijken en beleven. 

Juist deze ‘onzichtbare’ creatievelingen krijgen de hele maand juni een podium tijdens Iktoon Gorinchem. Om al hun kunsten te tonen. Daarom bruist de binnenstad de hele maand van kunst. Vaak ook in de buitenlucht.

Onder meer 'kunst voor het raam'. Onder de titel ’’Kunst voor het Raam’’ zijn werken van kunstenaars te zien in etalages in de Arkelstraat en de Langendijk. Ook zijn er speurtochten langs plaatsen, waar je normaal niet zo snel zal komen.

Vrijdag 3 en zaterdag 4 juni vindt het Fortes Festival plaats bij het Fortes Lyceum aan de Wijdschildlaan "Het Jongerenpodium aan de Dijk" . Tijd: 15 - 21 uur.

Iktoon komt ook naar je toe.  Muzikanten, zangers, dansers en acteurs gaan op tournee door de Gorcumse wijken, ook langs woonzorgcomplexen, verzorgingshuizen en wijkcentra. 

Er is dus veel te doen in de maand juni. Houdt deze site en de andere media in de gaten.