Culturele Zondag met extra’s en live muziek!

Gepubliceerd op 5 september 2022 om 08:40

Een nieuwe galerie, een tijdelijke pop-up expositie en live muziek. Op zondag 11 september zetten 17 deelnemende locaties zoals musea, galeries, ateliers en het huiskamertheater Het Zevende Huis hun deuren wijd open. Nieuwe deelnemer is hobby atelier galerie zeven & twintig in de Burgstraat op dat huisnummer. Muzikant Donna Bastiaans zorgt bij droog weer voor akoestische klanken in deze gezellige straat. Ook is er live muziek van het duo Wout en Yvonne in het Hendrick Hamelmuseum. Naast de vaste collectie over de Gorcumse ontdekker van Korea is nog steeds de tentoonstelling van de Gorcumse schilder H.A. Ravenswaaij te zien. 

In de Botersteeg Passage is een tijdelijke expositie ingericht met keuze uit het omvangrijke werk van de Gorcumse fotograaf Marcel Köppen. In het Gorcums Museum exposeert Marcel Köppen met ‘Panorama Gorinchem’ een selectie uit 45 jaar stadsfotografie. 

(Meer tekst onder foto)

foto: GP-buro - Expositie Marcel Köppen

Verder is daar nog steeds de expositie over de jaren 1572 en 1672 die voor de stad van grote betekenis zijn geweest. Om 14 uur geeft Marianne aan de Wiel een lezing over de Martelaren. Hiervoor wordt een kleine entree gevraagd. Het museum zelf en alle locaties zijn verder gratis toegankelijk. Het Zevende Huis vraagt een vrijwillige donatie.

Nu te zien in galeries en ateliers

In de Kruitmagazijnen aan de Dalemwal is de expositie ‘Vestingwerken en vestingrampen’ te zien. Het andere deel is te zien in de nabijgelegen molen De Hoop.

Ook zijn er nieuwe exposanten in de overige locaties. Het Stiltecentrum ‘In de toren’ presenteert een nieuwe expositie van Martin Copier uit Werkendam. Als kijker ervaar je in zijn schilderijen een ander universum. In de Grote Kerk zijn aquarellen te zien van Anja Terlouw en in galeries De Burgpoort en Kunst bij Karel exposeren nieuwe kunstenaars hun werken. Karen Bruggeman heeft nieuw werk in galerie Sterke Kunst, aangevuld met werken van tekenaar en schilder Gerrit Kok die een paar deuren verder zijn eigen atelier heeft geopend samen met Christine de Wijse. Zij exposeren eigen werk. In plateelatelier Painting Blue vindt men beschilderde tegels en borden in de traditionele techniek, maar met een eigentijdse knipoog qua ontwerp. Tevens exposeert Anita Gankema hier haar bijzondere sieraden. Neem ook een kijkje bij de sculpturen van Frits Zillig in de Caponnière of in een van de ateliers De Weverij van Studio Roodenburg of het atelier voor clavecimbelbouw.

Het zevende Huis trapt het seizoen af met een cabaret optreden. Pieter Verelst uit België spuit vanaf 16:00 zijn geniale en muzikale onzin het huiskamertheater in. Entree is een vrijwillige donatie en vol is vol. Reserveren is mogelijk via hun site. Voor uitgebreide informatie van alle activiteiten zie www.culturelezondaggorinchem.nl