Alweer de laatste Buitenbios vertoningen in Gorinchem

Gepubliceerd op 9 augustus 2022 om 11:21

Deze week, 11, 12  en 13 augustus, zijn alweer de laatste IFFG buitenbios vertoningen van dit jaar in Gorinchem.  Daarna steken we eind augustus nog het water over en sluiten we deze filmzomer fantastisch af bij Slot Loevestein op 26, 27 en 28 augustus zijn er drie zomerse filmavonden in een bijzondere en intieme setting.

Maar eerst gaan we de stadwal op en gaan we optimaal genieten van de zomerse temperaturen, gezelligheid en niet te vergeten: must see films! Stadsdichter Martin Rensen trapt de filmavonden aan de stadswal af met een filmgedicht. Locatie: Harmonie de Bazuin, Dalemwal 15D.

11 aug.  21:15 - 23:25

De slechtste persoon ter wereld geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Cannes Filmfestival 2021. Actrice Renate Reinsve won er de Palm voor Beste Actrice.

Wanneer Julie 30 wordt, heeft ze het gevoel dat haar leven stilstaat. Haar vrienden krijgen kinderen en zijn gelukkig en haar relatie met de oudere, succesvolle striptekenaar Aksel is stabiel. Toch vraagt Julie zich af of dit alles is wat het leven te bieden heeft. Als ze de jongere en knappe Eivind ontmoet, gooit Julie het over een andere boeg in de hoop antwoorden te vinden over de liefde, haar carrière en het leven. Locatie: Harmonie de Bazuin, Dalemwal 15D.

Programma

20.30 uur     Poort open
21.15   uur     Start film
23.25 uur     Einde film

 12 aug.  21:15 - 23:15

Met Druk voegt regisseur Thomas Vinterberg één van zijn sterkste films toe aan zijn oeuvre. De Oscar winnende Beste Buitenlandse Film 2021 werd ook in Nederland verkozen tot nummer 3 bij de VPRO’s  Cinema verkiezing 2021.

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven.

De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht. Locatie: Harmonie de Bazuin, Dalemwal 15D.

Programma

20.30 uur     Poort open
21.15   uur     Start film
23.15  uur     Einde film

13 aug.  21:15 - 23:15

Met Parallelle moeders komt de Spaanse meester Pedro Almodóvar opnieuw met een fascinerende blik op moeders en moederschap. Na het grote succes van het autobiografische Dolor y Gloria maakt Almodóvar vrouwen weer het middelpunt van zijn werk met prachtige rollen van Penélope Cruz en Milena Smit.

Twee vrouwen, Janis (Penélope Cruz) en Ana (Milena Smit), bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare leeftijd, is blij, maar de jonge Ana is bang en onzeker. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven. Terwijl Janis het verleden van haar familie een gezicht probeert te geven, vecht Ana juist om los te komen van haar familie. Locatie: Harmonie de Bazuin, Dalemwal 15D.

Programma

20.30 uur     Poort open
21.15   uur     Start film
23.15  uur     Einde film