Zomerconcert 2024 – Evan Bogerd

In de zomer van 2024 geven vijf gerenommeerde organisten een orgelconcert in de Grote Kerk van Orgelstad Gorinchem. Tijdens het vierde en laatste concert in deze serie kunt u genieten van de muziek van Evan Bogerd, de organist van de Amsterdamse Westerkerk.

Lees meer »

Lunchconcert - Django à Paris

"Django à Paris" belicht het leven en de muzikale nalatenschap van Django Reinhardt door middel van verhalen en muziek. Dit concert zet de schijnwerpers op de Belgische jazzgitarist Django Reinhardt, wiens invloed op de Europese jazzmuziek in de jaren '30 onmiskenbaar was.

Lees meer »

Marktconcert – Nico Blom

Bij de wekelijkse markt in de schaduw van de Grote Kerk toren, biedt de kerk zelf een unieke ervaring: het luisteren naar het indrukwekkende Bätz-Witte orgel. Deze marktconcerten staan bekend om hun informele sfeer, waarbij bezoekers vrij zijn om binnen te wandelen en te genieten van de muziek.

Lees meer »

Culturele Zondag met nieuwe exposities

De Culturele Zondag draait ook in de zomermaanden door. Alleen Peeriscoop en het Zevende Huis hebben seizoenstop. Maar de Grote Kerk is nu wel geopend. Dit keer met een tentoonstelling van leerlingen van het atelier van inspiratie onder leiding van docent Neeltje Alblas. Ze hebben vorm gegeven aan het thema ‘vintage’ – oud in een nieuw jasje. In verband met de kerkdienst sluit de expositie om 16 uur.

Lees meer »

Project Walaffuit Bomkanon van start

Met de levering van het eikenhout is afgelopen donderdag de praktische uitvoering van het project Walaffuit Bomkanon van start gegaan. De Werkgroep Vesting Gorinchem (WVG) beoogt hiermee een historisch correct affuit te maken voor de dikke kanonsloop, die op Bastion II, achter parkeergarage Kweeklust, in de in 2019 gerestaureerde geschutbatterij op boomstammetjes ligt.

Lees meer »

De Kunst van het Improviseren - Een Muzikale Reis van 45 Jaar

Als geboren (1952) en getogen Amsterdammer begon hij zijn muzikale reis op jonge leeftijd. Tijdens zijn orgelstudie aan het Utrechts conservatorium verhuisde hij naar Gorinchem. Zowel hij als zijn vrouw waren studenten in die tijd; zij studeerde ergotherapie en hij bereidde zich voor op zijn eindexamen UM voor orgel. Hoewel hij graag piano als hoofdvak had willen kiezen, werd dat later zang. In 1978 behaalde hij zijn diploma UM Orgel in de Lambertus kerk in Helmond.

Lees meer »

Arttech 3D

Op woensdagmiddag. 3 juli,  vond in het Gorcums Museum de selectie plaats voor de winnaar van de Arttech 3D-competitie. Dit evenement is een samenwerking tussen het Gorcums Museum, @I-lab en de bibliotheek.

Lees meer »

Gorkums nieuws in nieuwe jas

Er is iets nieuws onder de zon: de website van Gorkums Nieuws heeft een update gekregen! Geen zorgen, het is slechts een frisse nieuwe look om de site te verjongen. Ik ben benieuwd naar uw mening; persoonlijk ben ik er heel content mee. Na wekenlang hard werken achter de schermen, terwijl de oude site nog draaide, is de vernieuwing nu een feit. Geniet van het lezen en deel het nieuws!

Lees meer »

Open Atelier Middag bij Kruitmagazijnen op Culturele Zondag

Symposion organiseert op zondag 14 juli 2024 een open atelier middag van de residentie kunstenaars Gaby van Reeuwijk, Helin Tazelaar en Nathalie Geurts tijdens de Culturele Zondag. Vanaf 13:00 uur bent u welkom in de Kruitmagazijnen om de drie kunstenaars aan het werk te zien en, indien gewenst, zelf mee te werken.

Lees meer »