Veel te ontdekken tijdens de eerste Cultuurnacht van Gorinchem

Gepubliceerd op 10 juni 2024 om 14:50

De eerste Cultuurnacht in Gorinchem was een groot succes, met een uitgebreid programma dat vier uur te kort was om alles te beleven. Het programma was zeer gevarieerd. Leerlingen van Balletschool Papillon verzorgden een balletuitvoering.

Bezoekers konden deelnemen aan stadswandelingen en Hamelverhalen in het Hendrick Hamelmuseum. Voor enthousiaste lezers was er een literaire pubquiz in de bibliotheek aan de Groenmarkt. De vragen van de quiz omvatten wereldliteratuur, evenals Nederlandse en Vlaamse boeken. De winnaars kregen een boekenbon.

De Burgstraat deed ook mee. Hier was een Franse markt. De Franse Chansons zorgden voor no meer sfeer. Een Breackdance Battle werd gedemonstreerd bij de school in de passage.

Muziek was zichtbaar en hoorbaar op verschillende locaties. Op de Vijfzinnenstraat was een podium opgezet waar Olga Bakker en de Goedjaer band verschillende optredens verzorgden. Op de Grote Markt kwamen we "Tante Co op Zolder" tegen. Ook was er een podium met onder andere optredens van Swiggers & Zwaan en Donna Bastiaan.

Prachtig pianospel hoorden we ook vanaf dit podium. Olga Malkina trad op. Zij had de zeer getalenteerde Aroen Ouajnen meegebracht. Deze 13 jarige jongen ging met een verbazende vingersnelheid over de toetsen. Daarna speelden zij samen Hongaarse muziek quatre-maine.

Deze activiteiten vertegenwoordigden slechts een klein deel van alle beschikbare opties. Het was feitelijk onmogelijk om alles in één avond te bezichtigen. Zelfs Gorkums Nieuws heeft dit niet kunnen realiseren. Het is absoluut de moeite waard om te herhalen.

In het fotoalbum enkele foto's gemaakt door Michel de Ruiter, tijdens de donkere uren.

 

nachtfoto's: Michel de Ruiter