Geslaagde 77ste Editie van de Avondvierdaagse

Gepubliceerd op 29 juni 2024 om 15:05

De 77ste editie van de Avondvierdaagse zit er weer op en was een groot succes! Dit jaar deden maar liefst 2750 deelnemers mee, een stijging ten opzichte van de 2630 van vorig jaar. De deelnemers van alle leeftijden liepen dagelijks routes van 2,5 kilometer, 5 kilometer, en voor de grote sportievelingen zelfs 10 of 15 kilometer per avond.

Na de vele regen van de laatste tijd vond de vierdaagse plaats in de eerste zomerse week van dit jaar, wat een welkome verandering was. De Avondvierdaagse is voor iedereen, en het was hartverwarmend om te zien dat de organisatie samen met de Speelgoedbank Gorinchem het entreegeld betaalde voor kinderen uit financieel minder bedeelde gezinnen.

De warme week bracht wel met zich mee dat er veel moest worden gedronken. De lopers hadden niet alleen flesjes water bij zich, maar ook waterpistolen om elkaar nat te spuiten. Langs de route stonden mensen met plantenspuiten om extra koeling te brengen, wat voor veel plezier en verfrissing zorgde.

Het defilé verliep goed, hoewel de finish enkele meters voor het podium was opgezet. Hierdoor namen veel wandelaars de binnenbocht van de Gasthuisstraat naar de Hoogstraat en werd het handjes geven aan de burgemeester en kinderburgemeester een beetje vergeten. Gelukkig namen de echte diehards wel de moeite om deze traditie in ere te houden.

De Avondvierdaagse zou niet georganiseerd kunnen worden zonder de inzet van de vele vrijwilligers. Het organisatieteam, de routemanagers, verkeersregelaars en veldwerkers op de startlocatie werkten hard om alles voor en achter de schermen tot in de puntjes te regelen. Dankzij hun enorme inzet konden de deelnemers genieten van een prachtig en veilig evenement.