Stadsomroeper zoekt Stadsomroeper (deel 2)

Gepubliceerd op 1 juli 2024 om 13:16

Roy Grünewald is een ware beroemdheid in de gemeenschap. Al jaren zet hij zich in voor allerlei culturele festiviteiten en officiële ceremonies in Gorinchem. Met zijn iconische blauwe pak en zijn krachtige stem weet hij de aandacht te trekken en is hij een geliefd personage bij de talrijke evenementen die onze stad kleur geven.

Roy is al een tijdje op jacht naar een waardige vervanger en zet daarvoor alle zeilen bij. Zijn speurtocht heeft al de kolommen van diverse kranten en websites gehaald, inclusief een vermelding op Gorkums Nieuws.

Gorkums Nieuws stuitte op een man die perfect voldeed aan de criteria 'luide stem' en 'roeptoeteren'. Bovendien was hij bedreven in het hanteren van zowel een gewone bel als een koeienbel. Tijdens een evenement bij Centraal Punt aan de Grote Haarsekade, verkocht hij ijs - een ware belkunstenaar - maar het was zijn stem die de show stal bij het omroepen. 

Daarnaast was de ijscoman een landgenoot met Turkse afkomst, een prachtige verrijking voor onze diverse gemeenschap. Zijn stem klonk als een wervelwind, maar aan zijn Gurcums moest nog even gewerkt worden.

Roy zet zijn speurtocht voort met vastberaden tred. Deze week was hij niet één, maar twee keer te spotten op de Nederlandse buis. Eerst dook hij op in 'Noord-Zuid-Oost-West', en alsof dat nog niet genoeg was, maakte hij zaterdag zijn comeback in 'Editie NL' op RTL. Een ware televisieheld op avontuur!

We hebben nog geen nieuws ontvangen dat Roy al een opvolger heeft gevonden. Maar hij heeft Gorinchem wel weer flink in de schijnwerpers gezet. Een gratis promotie voor onze vestingstad!

filmpje te zien via RTV  uitzendingen (gemist)