Open Atelier Middag bij Kruitmagazijnen op Culturele Zondag

Gepubliceerd op 4 juli 2024 om 17:49

Symposion organiseert op zondag 14 juli 2024 een open atelier middag van de residentie kunstenaars Gaby van Reeuwijk, Helin Tazelaar en Nathalie Geurts tijdens de Culturele Zondag. Vanaf 13:00 uur bent u welkom in de Kruitmagazijnen om de drie kunstenaars aan het werk te zien en, indien gewenst, zelf mee te werken.

Programma Hoogtepunten

Nathalie Geurts zal een fascinerende performance geven waarin ze laat zien hoe ze brandnetels verwerkt tot garen. Daarnaast kunt u deelnemen aan een door haar ontwikkelde audio-ervaring die u uitnodigt om met een open blik naar uw omgeving te kijken. Vergeet niet uw smartphone en koptelefoon mee te nemen om deel te nemen aan deze unieke ervaring.

Gaby van Reeuwijk werkt met lokaal opgegraven klei, die ze verwerkt in unieke objecten en composities. Tijdens de middag kunt u haar zien experimenteren met de combinatie van klei en textiel.

Helin Tazelaar zal haar illustraties op papier en textiel tonen en eigen grafiek drukken met haar lino pers. Krijg een kijkje achter de schermen terwijl zij haar kunstwerken creëert.

De Kruitmagazijnen zijn geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Om 13:30 uur start Nathalie Geurts met haar performance, waarna u de hele middag kunt deelnemen aan haar audio-ervaring.

Over de Residency

In juni en juli 2024 zijn de Kruitmagazijnen de werkplek voor Gaby van Reeuwijk, Helin Tazelaar en Nathalie Geurts. Symposion heeft deze drie jonge kunstenaars uitgenodigd om te werken, experimenteren en presenteren in deze unieke historische omgeving. Geïnspireerd door de natuur en de omgeving, verwerken zij natuurlijke materialen op hun eigen wijze.

Over de Kunstenaars

  • Gaby van Reeuwijk / Atelier de Lannoy: Gaby zoekt altijd de combinatie tussen product en ruimte, waarbij persoonlijke verhalen een belangrijke rol spelen. Zij maakt gebruik van diverse ambachten en technieken om unieke beelden te creëren.

  • Helin Tazelaar: Als illustrator en kunsthistoricus vertelt Helin verhalen via beeld, geïnspireerd door kunst uit verschillende periodes, zoals de middeleeuwen en de 19e en 20e eeuw. Haar werk bevat vaak verwijzingen naar mythologie en historische kunstbewegingen.

  • Nathalie Geurts: Nathalie onderzoekt de natuur en haar directe omgeving, waarbij ze ondergewaardeerde planten zoals brandnetels en ambachtelijke textieltradities gebruikt. Haar werk ontstaat in samenwerking met de natuur en de omgeving, gebaseerd op rituelen en poëtische handelingen.

Voor meer informatie over de kunstenaars en hun werk, bezoek hun persoonlijke pagina’s: Gaby van Reeuwijk, Helin Tazelaar, en Nathalie Geurts.

Artists in Residence - Het bastion in bloei