Arttech 3D

Gepubliceerd op 5 juli 2024 om 13:20

Op woensdagmiddag. 3 juli,  vond in het Gorcums Museum de selectie plaats voor de winnaar van de Arttech 3D-competitie. Dit evenement is een samenwerking tussen het Gorcums Museum, @I-lab en de bibliotheek.

Een deskundige jury, bestaande uit burgemeester Reinie Melissant, kinderburgemeester Guus Verburg en de gerenommeerde kunstenaar Michel van der Kley, had de eer om het winnende ontwerp te kiezen. De identiteit van de winnaar wordt bewaard als geheim, dat pas na de zomervakantie zal worden onthuld. 

De 3D-geprinte inzendingen, uitgevoerd in een patriottisch palet van rood, wit en groen, werden met zorg gepresenteerd in de zolderkamer van het museum. De naam i-Lab was prominent aanwezig op vele van deze innovatieve creaties. De jury kwam bijeen om het meest indrukwekkende ontwerp te bekronen.

Het winnende ontwerp zal in groot formaat worden gereproduceerd en een ereplaats krijgen op een sokkel in het nieuwe I-lab. Voor de ArTech3D-uitdaging waren elf schoolklassen uitgenodigd in het i-Lab om een ontwerp te creëren voor deze nieuwe locatie van het i-Lab in het voormalige gebouw van Beatrix-de Burcht school.

In het i-Lab worden innovatieve technieken toegepast zoals 3D print 

foto:  Ministerie van Beeld - fotograaf HUNK