Drukke maand voor Voedselbank

Gepubliceerd op 2 september 2022 om 10:51

De Voedselbank Gorinchem kijkt met plezier terug naar een drukke maar mooie augustus maand op hun locatie aan de Schelluinsestraat. Er werd weer van alles georganiseerd.

Een Visdag voor de kinderen georganiseerd door Stichting PeuterFonds, een aantal rondleiding waaronder de Buitenschoolse Opvang (BSO) vanuit Wasko Kinderopvang, Alles Kids uit Goudriaan, vrijkaartjes voor de klanten om naar de Zomerfeesten te gaan.

En wat helpt een ieder goed mee met het sparen van de Douwe Egberts waardepunten en Albert Heijn kraskaarten, de dank van de Voedselbank medewerkers is zeer groot!

Braderie

Het was vorige week een mooie dag bij de Voedselbank Gorinchem. Klanten konden naast het halen van de boodschappen ook nog shoppen langs de kraam van Dress for Success en van de Voedselbank zelf. Iets leuks voor in huis, een nieuwe kookpan, verzorging producten de keuze was enorm. Blije en dankbare gezichten hebben we heel de gehele middag voorbij zien komen. De samenwerking met 'Dress For Succes' was weer een groot succes, klanten van de Voedselbank konden gelijk een mooie outfit score!

Vakantie periodes

In vakantie periodes ziet de Voedselbank vaak een terugloop aan aantal personen op de donderdagmiddag tijdens de uitgiftes. Dat was dit jaar niet het geval, ons klantenbestand is gestegen, we verwelkomen iedere week rond de 160 gezinnen.

Natuurlijk is dit een zorgelijke verandering, het is een samenloop van alle stijgende prijzen, zoals de energierekening, boodschappen en alle andere kosten die iedere maand meer worden.

We praten over bijna 400 personen, waarvoor we iedere week weer moeten zorgen. Dit kost de Voedselbank soms heel veel moeite om iedereen een volwaardig voedselpakket mee te geven. Momenteel is er wekelijks een toename van 1 à 2 gezinnen.

Wat kunt u doen? We zetten volgende week alles op een rijtje en delen de ideeën hoe u ons kunt helpen!


«   »