Home » Diversen » Laatste "Koffie met...een gast!" voor dit seizoen

Laatste "Koffie met...een gast!" voor dit seizoen

Gepubliceerd op 5 juni 2022 om 12:00

In augustus 2022 start Wijkcentrum Rozenobel weer met een serie avonden "Koffie met...een gast!" Over de laatste van dit seizoen werd een verhaal geschreven door een echtpaar, dat aanwezig was en zeer betrokken bij het onderwerp.

Een emotionele dag met een gouden randje

Op 24 mei jl. was er in Wijkcentrum Rozenobel een bijeenkomst over Stichting Vaarwens. 

De secretaris van deze stichting, Harrie Vriezen uit Amsterdam, heeft deze avond de nodige uitleg over dit mooie initiatief gegeven. Er zijn nog te weinig mensen die deze stichting kennen. In 2007 hebben Evert Stel en zijn vrouw Inge Stichting Vaarwens opgericht.Er zijn nog te weinig mensen die deze stichting kennen. In 2007 hebben Evert Stel en zijn vrouw Inge Stichting Vaarwens opgericht. Met hun eigen boot, zij wonen hierop, bezorgen ze ongeneeslijke zieke mensen en hun families een onbezorgde en fijne dag om hier met mooie herinneringen op terug te kunnen kijken.

Zo'n dag is geheel kosteloos voor de gasten en wordt veelal bekostigd door sponsors en donaties. Regelmatig wordt de dag uitgevoerd in samenwerking met Stichting Ambulance Wens.

Het is een geheel verzorgde dag op het water met een hapje (lunch) en een drankje tussendoor. Dit alles wordt verzorgd door de vrijwilligers aan boord met de door plaatselijke ondernemers ter beschikking gestelde etenswaren (denk aan de bakker en de slager).

Door het grote aantal aanvragen was er behoefte aan een tweede schip. Dit schip is in 3 jaar tijd gebouwd met behulp van vele sponsoren en vaart inmiddels ook.

Wij hebben zelf 2x zo'n mooie dag mogen ervaren, in 2015 met de ene dochter met haar gezin en in 2016 met de andere dochter en haar gezin. Hans heeft PLS, dit is een ongeneeslijke spierziekte, zijn lichaam laat hem steeds meer in de steek. Door Stichting Vaarwens hebben wij mooie herinneringen kunnen maken met de kinderen en kleinkinderen en wij kijken hier dan ook nog steeds met veel plezier op terug.

Ken je ook iemand die ongeneeslijk ziek is, maar nog graag zo'n dag met het gezin zou willen beleven? Vul een intakeformulier via https://www.stichtingvaarwens.nl/contact/intakeformulier-vaarwens en zij nemen contact met je op.  We kunnen het echt aanraden!                              

Riet en Hans Schalkwijk

Op 25 juni 2022 tussen 10.00 - 16.00 uur kunt u zelf kennismaken met de gedreven vrijwilligers van Stichting Vaarwens tijdens de Zomerfair in Wijkcentrum Rozenobel!!!


«   »