Home » Diversen » Opening Stalkaarsenhuis

Opening Stalkaarsenhuis

Gepubliceerd op 2 juli 2022 om 11:52

Vrijdagmorgen werd aan de Stalkaarsen het nieuw gebouwde Stalkaarsenhuis geopend. Dit vond plaats met het doorknippen van een groen lint door burgemeester Reinie Melissant. "Vanaf vandaag zijn mensen met geheugenproblemen welkom in het Stalkaarsenhuis. Een prachtig gebouw. Maar veel belangrijker dan dat: met medewerksters die een (zorg)hart van goud hebben!", schrijft de burgemeester op twitter.

Over deze locatie

Het Stalkaarsenhuis in Gorinchem laat zien dat begeleid leven met dementie ook anders kan. Kleinschalige en professionele zorg, 24/7. Hier staat eigen regie centraal. Bewoners worden gestimuleerd deel uit te maken van ons huishouden en helpen bijvoorbeeld met koken, tuinieren of de was. Onze zorg is anders dan als in een regulier verzorgingshuis. Bewoners voelen zich al snel ‘als thuis’ en genieten van onze gezellige woonkamers en hun studio ingericht met eigen spullen. Wonen in Het Stalkaarsenhuis is daarnaast betaalbaar voor iedereen!

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Net als bij de andere locaties van Dagelijks Leven heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer én badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Het nieuwe huis biedt ruimte aan twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers.  Het eten zal dagelijks vers bereid worden en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

foto's: Dagelijks Leven en Reinie Melissant


«   »