Grote belangstelling voor Groene Hart debat

Gepubliceerd op 28 februari 2023 om 09:14

Op vrijdagochtend 3 maart vindt in het Huis van de Stad in Gouda het Groene Hart debat plaats. De belangstelling is massaal. Het onderwerp is de toekomst van het Groene Hart en daarbij staat de petitie Red het Groene Hart centraal. 

Diverse prominente sprekers komen aan het woord, zoals prof.dr.ir. Jan Rotmans over Klimaat en het Groene Hart. Rotmans schreef het boek Omarm de chaos over de klimaatcrisis en energietransitie. De tweede keynote spreker is prof.dr. Peter Boelhouwer en hij spreekt over Woningbouw en het Groene Hart.

Politiek en muziek

De Goudse wethouder Michel Klijmij treedt op als gastheer en spreekt namens het Platform Slappe Bodem. De bijeenkomst wordt afgesloten met een politiek lijsttrekkersdebat waaraan de Zuid-Hollandse Gedeputeerden Anne Koning (PvdA) en Jeannette Baljeu (VVD) deelnemen. Andere deelnemers zijn Sinan Ozkaya (Groen Links), Ellen Verkoelen (50 Plus), Tea Both-Verhoeven (CDA) en Hans Veentjer (BBB). Ook is er muziek van het ensemble The Evergreens.

Petitie

Met dit debat vragen de Zuid-Hollandse Milieufederatie en andere groene groepen aandacht voor de petitie Red het Groene Hart, die inmiddels al doro bijna 4.000 mensen is ondertekend. De petitie kan worden ondertekend op de
website van de Milieufederatie: milieufederatie.nl/petitie. Door de grote belangstelling is aanmelding voor het debat niet meer mogelijk.


«   »