Home » Diversen » Koninklijke Erepenning voor Kynologenclub Gorinchem

Koninklijke Erepenning voor Kynologenclub Gorinchem

Slot Altena na eeuwen herbouwd

Op maandag 6 Juni is het de Dag van het Kasteel, maar dit jaar heeft deze dag een extra kasteel gekregen. Op de motte langs de Almweg in Almkerk waar vroeger het kasteel heeft gestaan herrees dit weekend het oude Slot Altena. Speciaal voor het komende middeleeuwse evenement de Slag om Altena is er een replica neergezet van het oude kasteel. Het was namelijk dit kasteel dat in 1393 het doelwit was van de troepen van de graaf van Holland, en welke twee weken lang belegerd werd.

Lees meer »

Webinar...Speeks voorlezen aan je baby en dreumes

Baby’s en dreumesen genieten van voorlezen en het is nog hartstikke goed voor hun taalontwikkeling ook! Hoe zorg je dat jij en je kindje plezier beleven aan een voorleesmoment? Welke boekjes zijn daarvoor geschikt? En wat kun je nog meer voor leuks doen met boeken? Jolien Hesselberth vertelt hierover in het BoekStartwebinar, dat ook boordevol nieuwe boekentips zit. Na afloop weet je meer over de voorleesontwikkeling van je kindje en heb je allerlei ideeën voor leuke, speelse activiteiten bij het voorlezen.

Lees meer »

Easyfairs lanceert Future Lighting 2022

Easyfairs Nederland lanceert op woensdag 23 en donderdag 24 november het vakevent Future Lighting op Next Level in Evenementenhal Gorinchem. Het niche event combineert vijftig exposanten met een tweedaags kennisprogramma dat verdieping geeft aan actuele licht thema’s. Het contentprogramma wordt ingevuld door NSVV, het onafhankelijke kenniscentrum voor licht en verlichting. Zij doet dat in samenwerking met Belgische partners IBE-BIV en Groen Licht Vlaanderen.

Lees meer »

Voucherregeling sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte

De Provincie Zuid-Holland heeft voor het derde jaar op rij een mooie subsidiemogelijkheid voor het stimuleren van bewegen in de openbare ruimte. Team Sportservice Zuid-Holland voert de subsidie uit. Het is een mooie mogelijkheid voor organisaties om een voucher aan te vragen van maximaal €4.000,-. 

Lees meer »

Rookmelders verplicht per 1 juli

Bij zes op de tien branden met een dodelijk slachtoffer als gevolg is er geen rookmelder aanwezig. Per 1 juli 2022 moeten alle huizen, zowel koop als huur, op iedere verdieping verplicht minstens één goedgekeurde rookmelder hebben. Deze maatregel zou het aantal (dodelijke) slachtoffers moeten verminderen. Pricewise legt uit wat het wel of niet hebben van een rookmelder in de toekomst betekent voor de dekking van je verzekering. 

Lees meer »

Naar de kinderboerderij met de Ouder-Kind Inloop

Normaliter ga je op vrijdagochtend voor de Ouder-Kind Inloop naar de Rozenobel, maar we doen dit voor 1 keer anders! Op vrijdagochtend 17 juni vindt de Ouder-Kind Inloop namelijk plaats in het Natuurcentrum aan het Gijsbert van Andelpark 1 in Gorinchem, oftewel: de kinderboerderij. Jullie zijn daar vanaf 9:30 uur van harte welkom!

Lees meer »

Kleinzoon piloot onthuld herinneringsbord

Tijdens de Tweede Wereldoorlog op 22 juni 1943 crashte een Amerikaanse B17 Bommenwerper nabij Arkel. Samen met een groep jonge Amerikanen van het Corps of Cadets van Virginia Tech University en een afgevaardigde van de Amerikaanse ambassade heeft de kleinzoon van een bemanningslid van die B17 een herinneringsbord onthuld. 

Lees meer »

Huez3 wielerteam gaat Alpe d'Huez bedwingen

In maart 2021 is men in Hardinxveld-Giessendam gestart met Huis3. Met Huis3 wordt met meerdere acties geld opgehaald voor kankeronderzoek. Dat is heel hard nodig, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker gesteld. Één van de doelen wordt het beklimmen van de Alp'dHuez.

Lees meer »

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris consequat ex a diam blandit, vel finibus neque ullamcorper. Nulla non augue metus. Pellentesque bibendum lacinia quam nec blandit. Sed ut accumsan neque. Sed et ante ut nulla ultricies aliquet. Nunc sed iaculis libero, et gravida lectus. Etiam ut orci id nulla pretium elementum quis in quam. Sed tempor in mauris id lacinia. Integer nec pulvinar arcu. Quisque nec orci sit amet velit sollicitudin pretium sit amet sed tortor. Suspendisse et imperdiet ante. Vivamus facilisis ut nunc ac tempor.

Etiam porta est eu metus ornare, sed convallis augue dapibus. Integer lacus mauris, tempus ac imperdiet et, finibus eu risus. Vivamus at dictum odio. Morbi blandit accumsan fringilla. Etiam condimentum sapien eu tellus faucibus congue a sit amet risus. Aliquam in vulputate ipsum. Vivamus consequat venenatis augue a molestie. Vivamus nibh orci, aliquet id felis id, lacinia luctus tellus. Proin mollis lobortis felis, id hendrerit mi dictum eget.

Donec mollis, urna sit amet mattis ornare, nunc eros egestas neque, vitae suscipit ante leo eget dui. Sed ultrices, nisi ultricies egestas placerat, risus enim blandit libero, aliquet ornare enim nunc ac neque. Sed gravida sem aliquet risus tempor vestibulum. Cras gravida ante eget odio laoreet, a dignissim nibh varius.