Gorcums Stoepranden Toernooi?

Gepubliceerd op 11 augustus 2023 om 09:24

Het NK Stoepranden, georganiseerd door Jantje Beton, is een evenement dat al enkele jaren plaatsvindt en de populariteit van stoepranden onderstreept. In 2023 wordt voor het eerst het Gorcums Stoepranden Toernooi georganiseerd door Stichting Speelgoedbank Gorinchem. 

Op 12 augustus zullen de eerste voorrondes van het NK stoepranden in Gorinchem gehouden worden. Dit zal plaatsvinden bij De Bunker aan de Dalemwal 3-5. Tijdens het toernooi kunnen 6 van de deelnemers uiteindelijk kans maken op een plek in de finale in Den Haag. Dit toernooi heeft als doel kinderen met elkaar in contact te brengen en het belang van buitenspelen te benadrukken. Door middel van dit toernooi wordt het spel stoepranden gepromoot en krijgen kinderen de kans om hun vaardigheden en plezier in het spel te laten zien.

Stoepranden is een balspel dat al sinds halverwege de 20e eeuw wordt gespeeld. Het is een buitenspel dat vaak door kinderen wordt gespeeld. Het spel wordt gespeeld op een straat met opstaande trottoirbanden, waarbij de deelnemers aan weerszijden van de straat op de stoep staan. Het doel van het spel is om de bal, meestal een voetbal, precies op de rand aan de overkant van de straat te gooien.

Mocht je meer willen weten over Speelgoedbank Gorinchem? Kijk op www.speelgoedbankgorinchem.nl..