Toekomst van de Avondvierdaagse Gorinchem in gevaar door vrijwilligerstekort

Gepubliceerd op 27 september 2023 om 10:16

De 76ste editie van de Avondvierdaagse, die plaatsvond van 13 t/m 16 juni 2023, kende een succesvolle deelname met maar liefst 2620 enthousiaste wandelaars. Echter, met grote zorg kijken we vooruit naar de 77ste editie in 2024, aangezien deze mogelijk niet zal kunnen doorgaan.

Volgens de voorzitter van de Avondvierdaagse Gorinchem, komt dit dreigende annuleringsbesluit voort uit een tekort aan vrijwilligers, wat de veiligheid van de deelnemers in het geding brengt. Het bestuur, bestaande uit zeven toegewijde leden, werkt al zes maanden aan de voorbereidingen voor het evenement, ondersteund door slechts veertien vrijwilligers. Voor een vlekkeloze uitvoering van het evenement zijn echter minimaal 25 vrijwilligers nodig, niet alleen om de veiligheid van deelnemers bij oversteekpunten te waarborgen, maar ook om te helpen bij de voorbereidingen en de op- en afbouw van het startterrein.

Indien er in januari 2024 niet voldoende vrijwilligers zijn geworven, zal de stichting Avondvierdaagse Gorinchem geen vergunning aanvragen voor het evenement en dreigt het voortbestaan van de stichting in gevaar te komen. We hopen ten zeerste dat het niet zover hoeft te komen.

Om dit prachtige evenement te redden, roepen we iedereen op die bereid is vrijwilliger te worden om contact met ons op te nemen via onze website www.avdgorinchem.nl/vrijwilliger/ en het vrijwilligersformulier in te vullen. Ook vrijwilligers die ons dit jaar hebben geholpen, worden vriendelijk verzocht zich opnieuw aan te melden via dit formulier.