Als dat maar goed komt!

Gepubliceerd op 14 november 2023 om 11:48

Gaat Dieuwertje Blok stoppen met het Sinterklaasjournaal? En wat gaat er dit jaar verder allemaal gebeuren in het Sinterklaasjournaal.  Een van de grootste zorgen draaide om het nieuws omtrent Dieuwertje. Gelukkig bleek dit nieuws fakenieuws te zijn, wat een golf van opluchting teweegbracht onder alle kijkers in Nederland.

De onthulling van de ware aard van het nieuws over Dieuwertje toont aan hoe belangrijk het is om kritisch te blijven ten aanzien van informatie en de bronnen ervan. Speculasies lijkt daarmee ook bij te dragen aan het bewustzijn over media en nieuwsbetrouwbaarheid.

Maandagavond keken dan ook bijna 2 miljoen kijkers naar het Sinterklaasjournaal. Gelukkig gepresenteerd door Dieuwertje. Maar of alle problemen hiermee van de baan zijn? 

De aflevering begon met opschudding toen bleek dat de stoomboot mogelijk niet kon aanmeren in Gorinchem vanwege een eigenzinnige kapitein van de Gorkumse veerboot. Presentatrice Rachel Rosier stuitte op een onwillige kapitein van een elektrische veerboot, beter bekend als de 'stroomboot', die duidelijk maakte geen ruimte te willen maken voor Sinterklaas. We zullen zaterdag zien of hier een oplossing voor is gevonden.

En zo leken er nog wat problemen te zijn. De grootste schok kwam echter toen Sinterklaas opgelucht verkondigde dat er "dit jaar helemaal niets aan de hand was", en de pieten ontdekten dat het Grote Boek van Sinterklaas spoorloos was verdwenen. Een paniekerige kreet vulde de ruimte: "Het boek? Het boek! We zijn het grote boek vergeten mee te nemen!", schreeuwden ze. Zoals bekend is, kan het feest niet doorgaan zonder het Grote Boek van Sinterklaas, een situatie die als rampzalig werd beschouwd door Dieuwertje Blok.

Nu maar hopen dat de Sint bij zijn aankomst het boek weer heeft. Want waar moeten al die kadootjes heen?

foto's: uit Sinterklaasjournaal