Brengt hoog water intocht Sint in gevaar

Gepubliceerd op 15 november 2023 om 10:13

Het is bijna zover! Aanstaande zaterdag staat de landelijke intocht van Sinterklaas gepland in het mooie Gorinchem. Maar, laten we zeggen dat Moeder Natuur een grappige draai aan het script heeft gegeven. Het water in de Merwede stijgt sneller dan de stoomboot van de goedheiligman!

Met al die regen die uit de lucht valt, lijkt het erop dat zelfs Sinterklaas zijn zwemdiploma's mee moet nemen. De grote vraag die bij iedereen op de lippen brandt: gaat de intocht wel door? Buiten de Waterpoort in Gorinchem lijkt het water hoger en hoger te worden.

Een flinke plas, maar naar verluidt zal de waterstand zaterdag nóg hoger zijn. Dus, kunnen we verwachten dat Sinterklaas straks arriveert op zijn surfplank?

Wordt het een intocht per boot, per jetski, of wordt het een Sinterklaas die een duik neemt vanuit de stoomboot? Of misschien moeten we zelf allemaal in onze rubberen laarzen springen om de goedheiligman te begroeten!

Maar vrees niet, er is goed nieuws van Rijkswaterstaat: ze hebben hun duim omhoog gestoken en lachen met de golven mee! Voorlopig lijkt het er niet op dat we de intocht zullen moeten afblazen. De kans dat we Sinterklaas en zijn schare aan waterbestendige Pieten moeten redden met reddingsvesten lijkt dus klein.

We houden de waterstanden in de gaten, maar tot nu toe lijkt het erop dat we droge voeten zullen houden en de stoomboot van Sinterklaas veilig de haven in kan varen.

toestand Merwede afgelopen zondag