Gorcums Winterfestijn opent binnenkort zijn deuren

Gepubliceerd op 30 november 2023 om 13:32

Met de naderende komst van december en het afscheid van Sinterklaas, staat Gorinchem alweer klaar voor het volgende betoverende evenement: Kerstmis. Maar voordat we ons begeven in de kerstsfeer, wacht ons eerst een prachtig winterfestijn. Op 15 december wordt op de Grote Markt het Winterfestijn geopend met een feestelijke ceremonie en sponsorborrel op de Schaatsbaan.

Wethouder Mark de Boer en kinderburgemeester Cato de Lange zullen op 15 december om 17.00 uur het Winterfestijn officieel openen tijdens de sponsorborrel. Deze feestelijke start luidt ruim drie weken van ijspret en gezelligheid in de Vesting Gorinchem in.

Vanaf zaterdag 16 december opent de ijsbaan zijn deuren voor het publiek, waardoor iedereen kan genieten van schaatsplezier. Het "Nettorama Gorcums Winterfestijn" verwelkomt bezoekers van zaterdag 16 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024.

Gedurende deze periode staan diverse activiteiten op het programma die aansprekend zijn voor alle leeftijden. Speciaal voor jonge schaatsers wordt de baan beschikbaar gesteld tijdens peuter- en kleuteruurtjes, tevens toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Leerlingen van groepen 4 en 5 van de Gorinchemse basisscholen worden uitgedaagd om de Elfstedentocht op de schaatsbaan te volbrengen, gevolgd door leuke culturele activiteiten in het Gorcums Museum.

Het programma biedt verder een scala aan vermakelijke activiteiten, waaronder discoschaatsen met DJ Patrick van Mourik voor jongeren vanaf 11 jaar, en het maken van kaarsen naast de schaatsbaan onder begeleiding van Marleen van Zwienen van het Jeugdatelier, toegankelijk voor kinderen vanaf 5 jaar.

Voor specifieke details over de dagen en tijden waarop deze activiteiten plaatsvinden, raadpleeg tijdig de website van Nettorama Gorkums Winterfestijn, aangezien de baan op bepaalde uren gesloten kan zijn voor vrij schaatsen.

Het Gorcums Winterfestijn vormt een waardevolle toevoeging aan de binnenstad van Gorinchem, waar de ijsbaan gedurende de winterperiode dé attractie is. Jaarlijks trekt het evenement zo'n 14.000 schaatsliefhebbers, wat niet alleen goed is voor de lokale economie maar ook voor de levendigheid van de binnenstad. Bezoekers combineren vaak een bezoek aan de ijsbaan met het verkennen van de omliggende horecagelegenheden en winkels.

Dit prachtige festijn wordt georganiseerd in opdracht van Stichting Gorinchem Citymarketing (DVO), waarbij we gezamenlijk met de organisator mensen aanmoedigen om de ijsbaan te bezoeken. Het biedt sponsors, lokale ondernemers en samenwerkingspartners een uitstekend platform om zich te presenteren aan een breed publiek.

De opbrengsten van het evenement worden voornamelijk geïnvesteerd in verdere optimalisatie van de ijsbaan, waardoor dit winterfestijn jaar na jaar een nog betoverender ervaring wordt voor alle bezoekers.

Voor meer informatie en updates over het programma en de activiteiten, bezoek de website van het Nettorama Gorcums Winterfestijn.