Culturele zondag metnieuwe exposities

Gepubliceerd op 11 januari 2024 om 10:43

Tijdens de Culturele Zondag op 14 januari zijn er weer nieuwe exposities te zien in de musea, galeries en ateliers in de binnenstad. In de Kruitmagazijnen heeft Feline van Hoogdalem als uitvoerend kunstenaar haar eerste expositie ‘Dagdroom’. Zij werd bekend door haar muurschildering op de zijgevel van Het Zevende Huis.

Verbeelding en verwondering spelen een belangrijke rol in haar kunstwerken. In de Burgstraat zijn de galeries ‘Sterke Kunst’en ‘De Burgpoort’ geopend. Deze laatste met een heel nieuw fris kunstenaars team. In galerie Kunst bij Karel op de Langendijk exposeren nieuwe kunstenaars Lidy Scholten en Yvonne van Heumen.In de ULO aan de Zusterstraat 31 zet Outsider Art Syndion het werk van Sandra van Veenendaal, Mariëlla Verheul en Henrieke Verdonk in de spotlight. Met een hapje en drankje!

Petit café la Caponnièreexposeert tekeningen van Lilian Carré. Dit is voor haar een crowdfunding project. Ze wil mensen vooral bewust maken en informeren over onderliggende redenen voor overgewicht. In de ateliers van Weverij Studio Roodenburg en het atelier voor clavecimbelbouw wordt men ontvangen om een kijkje te nemen in de keuken van deze ambachten. Nostalgie beleeft men in antiquariaat ‘De Juf in de Haarstraat’.

Historie en muziek

Molen de Hoop is geopend als historisch erfgoed met nu een prachtig uitzicht over de watervlakten van de Merwede. In het Gorcums Museum kan men gratis de nieuwe historische presentatie in volle glorie bewonderen. De tijdelijke tentoonstelling wordt op dit moment vervangen. 

In het Hendrick Hamelmuseum zijn de Lingelappers nog steeds aan het werk met hun quilt ambacht. De Hamel collectie en de tijdelijke quilt expositie zijn gratis toegankelijk. In Het Zevende Huis vinden om 15 en 16 uur optredens plaats van muziekformatie ‘The Bullfight’. 

Zij speelden al eerder in een bomvol zaaltje en zijn nu terug om hun nieuwe album te promoten. Entree is een vrijwillige bijdrage. Ergens in de binnenstad en afhankelijk van de weersomstandigheden zal Donna Bastiaans optreden met haar meezing café.

Theater Peeriscoop, galerie zeven & twintig, de Grote Kerk en galerie In de Toren zijn deze zondag gesloten.Alle locaties zijn gratis toegankelijk.Het Zevende huis vraagt een vrijwillige bijdrage. Kijk voor het volledige programma op www.culturelezondaggorinchem.nl