Nederlandse glastuinbouwsector komt met tegengeluid op uitspraken president Knot van De Nederlandse Bank

Gepubliceerd op 29 februari 2024 om 11:59

De recente uitspraken van president Klaas Knot van De Nederlandse Bank (DNB) in het tv-programma Buitenhof (eind januari) over de toekomst van de Nederlandse glastuinbouw heeft geleid tot commotie in de sector. Knot zei in Buitenhof dat Nederland zou moeten stoppen met economische activiteiten waarvan de maatschappelijke baten niet opwegen tegen de kosten, in dat verband werd o.a. de glastuinbouw genoemd. 

Nu komt de Nederlandse glastuinbouw met een tegengeluid tijdens het Nationaal Horti Symposium op woensdag 6 maart in Evenementenhal Gorinchem.

Tijdens dit symposium gaan experts uit de sector met elkaar, en met de bezoeker (de Nederlandse teler en kweker) verder in gesprek over de uitdagingen in de sector en geven daarmee een tegengeluid op de uitspraken van Knot. Het Nationaal Horti Symposium staat juist in het teken van de toekomst van de Nederlandse glastuinbouwsector en gaat onder andere in op de meest cruciale vraag binnen de sector: hoe gaat de sector met zijn energierisico om en welke mogelijke strategieën levert dat op? Dick Veerman, oprichter van Foodlog (een onafhankelijk nieuws- en disccusieplatform), treedt op als dagvoorzitter en ging onlangs al verder in op de uitspraken van Knot en de uitdagingen voor de sector: https://www.foodlog.nl/artikel/opeens-lijken-de-dagen-van-de-tuinbouw-geteld-wat-betekent-dat/.

Gastsprekers: Gemeente Westland en World Horti Center

Burgemeester Bouke Arends van gemeente Westland licht de rol toe van lokale overheden en Puck Van Holstein, CEO van World Horti Center, geeft een kijkje in haar visie op de toekomst. Onderzoeker Remco de Boer van Studio Energie praat de glastuinbouwprofessionals bij over energie en het klimaat.