Koninklijke Onderscheiding voor voormalig raadslid en huidig wethouder Attie Mager

Gepubliceerd op 30 september 2022 om 09:47

Tijdens de raadsvergadering op donderdag 29 september 2022 heeft burgemeester Reinie Melissant een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Voormalig raadslid en huidig wethouder Attie Mager werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

12-jarig raadslidmaatschap

Attie Mager werd onderscheiden vanwege haar 12-jarig lidmaatschap van de gemeenteraad in Gorinchem. Ze was maar liefst 8 jaar fractievoorzitter van de VVD, was lid van de agendacommissie van de raad en zat parallelsessies voor. Ook nam ze deel aan klankbordgesprekken met burgemeester Melissant en diens voorgangers. 

Maatschappelijke betrokkenheid

Burgemeester Melissant memoreerde in haar speech onder andere dat Mager zich sterk maakte voor open communicatie en participatie. En roemde haar maatschappelijke betrokkenheid naast gezin, werk en de politiek. "Je bent een liberaal in hart en nieren met als belangrijke kernwaarden verdraagzaamheid, verantwoordelijkheid nemen en – uiteraard – vrijheid. Je hebt in al die jaren in de raad de standpunten van de VVD duidelijk laten horen. En je had een uitgesproken mening over de dingen die spelen in de stad", aldus Melissant. 

Nieuw avontuur

Begin juli verliet Attie Mager de raad voor een nieuw politiek avontuur. Ze is inmiddels wethouder in het 5-koppige college van Gorinchem. Mager heeft in haar portefeuille onder meer economie, stedelijke ontwikkeling, onderwijs en city marketing.

Burgemeester Reinie Melissant met naast haar Attie Mager (rechts) die een Koninklijke Onderscheiding ontving en benoemd werd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


«   »