Echtpaar Aanen-van den Berg viert diamanten huwelijk

Gepubliceerd op 17 november 2022 om 09:06

"Ik heb heel erg mijn best moeten doen om haar hart te winnen"

Burgemeester Reinie Melissant bracht een bezoek aan Gijs Aanen (88) en zijn vrouw Jo Aanen- van den Berg (84). Het echtpaar is 16 november maar liefst 60 jaar getrouwd.  

Dansschool Akkerman

Wie kent dansschool Akkerman niet? Op deze bekende dansschool ontmoet de jonge Jo in 1957 haar toekomstige echtgenoot Gijs. Jo heeft al een seizoen dansles gehad als haar wordt gevraagd om weer aan te sluiten bij de starterscursus. Er is een tekort aan dames bij de beginnerslessen. Gijs is één van de beginners. Hij is al snel gecharmeerd van Jo. “Ik heb wel heel erg mijn best moeten doen om haar hart te winnen”, zegt Gijs lachend. Maar uiteindelijk valt Jo voor zijn charmes.

Wachten op een woning

Het jonge stel wil graag trouwen, maar het valt niet mee om een woning te krijgen in Gorinchem. Gijs komt namelijk uit Hardinxveld-Giessendam. Destijds was het dan lastig om een huurwoning toegewezen te krijgen. Uiteindelijk lukt het pas in 1962 om een kleine bovenverdieping te bemachtigen in Gorinchem. Het stel kan eindelijk trouwen. De bruiloft is heel bescheiden. Reden is het overlijden van de vader van Gijs vlak voor de bruiloft. Het leven als getrouwd stel bevalt goed. Gijs werkt in het begin van het huwelijk als machinebankwerker. Later gaat hij werken voor een scheepswerf. Hiervoor reist hij vaak naar het buitenland. Jo zorgt voor het gezin. Ze stopt na haar trouwen met werken bij Atelier Dooyer.

Huiselijk leven

Jo en Gijs leiden een rustig en huiselijk leven. Ze krijgen 2 zonen en inmiddels hebben ze ook 5 kleinkinderen. Het gezin gaat graag op vakantie naar Zwitserland. “Daar moest hard voor gespaard worden, maar we gingen hoe dan ook 1 keer per jaar op vakantie”, vertelt Jo.

De laatste jaren gaat het wat minder met de gezondheid van Gijs. Hierdoor is het echtpaar nog vaker thuis. Maar ze maken het gezellig, puzzelen veel en kijken graag TV. Sportprogramma’s hebben de voorkeur.

Feest

Het diamanten huwelijksfeest wordt gevierd met een etentje in Spijk. Jo en Gijs kijken hier erg naar uit. Samen met het gezin en familie proosten ze op een gelukkig huwelijk. Na 60 jaar is het echtpaar nog steeds dol op elkaar. Zo zegt Gijs volmondig: “Ik hou zielsveel van mijn vrouw, ik kan haar nog niet missen!”. Hij is van plan om 100 jaar oud te worden. “Maar of dat gaat lukken weet ik niet”, sluit Gijs af.


«   »