Nationale Voorleesdagen in de bieb

Gepubliceerd op 3 februari 2023 om 10:17

Het is feest in de Bibliotheek Gorinchem! Kom op zaterdag 4 februari naar de VoorleesHighLimo in de bieb. In samenwerking met de LimonadeBrigade organiseren we van 10:30 tot 12:00 uur een feestelijk programma in het thema van de Nationale Voorleesdagen. Kom je ook?

Praktische Informatie:

Wat: VoorleesHighLimo

Wanneer: Zaterdag 4 februari 2023 van 10:30 – 12:30 uur

Waar: Bibliotheek Gorinchem centrum

Voor wie: Kinderen van 2 t/m 7 jaar
Aanmelden: www.debibliotheekaanzet.nl/voorleeshighlimo

VoorleesHighLimo

Ieder kind wordt blij van voorlezen! Daarom gaat wethouder Attie Mager voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar: Maximiliaan Modderman Geeft Een Feestje. Er wordt deze ochtend ook in andere talen voorgelezen, zoals Oekraïens, Arabisch, Farsi, Turks, Dari, Roemeens en Grieks. We sluiten de ochtend af met heerlijke limonade en feestelijke hapjes gemaakt door leerlingen van het Omniacollege. Daarnaast is er een echte meet-and-greet met Gonnie, het gansje. 

Aanmelden

Voor het voorlezen ( VoorleesHighLimo ) moet je je aanmelden. Kom je alleen voor Gonnie ( het gansje ) waarmee je op de foto kan, hoef je je niet aan te melden. Wel zelf je camera meenemen.

Waarom is (voor)lezen belangrijk?

(Voor)lezen ligt aan de basis van de taal- en leesontwikkeling van kinderen en aan de kansen die zij krijgen op school en in de maatschappij. Kinderen die al jong worden voorgelezen, hebben daar op latere leeftijd profijt van. Ze hebben gemiddeld een grotere woordenschat, een sterker leesbegrip en een hogere leesmotivatie. Hoe vaker kinderen worden voorgelezen, hoe beter zij in staat zijn om zelf boeken te lezen als ze ouder zijn. Veel lezen draagt bij aan het ontwikkelen van een goede leesvaardigheid én het heeft een positieve invloed op ons denken, inlevingsvermogen en welzijn.

Gratis lidmaatschap voor kinderen

Met een lidmaatschap van de bibliotheek krijgen kinderen een wereld aan verhalen en activiteiten. Wist je dat een Jeugd abonnement tot 18 jaar helemaal gratis is? Zo kunnen de allerleukste voorleesboekjes direct mee naar huis om thuis verder te lezen.

Over de Bibliotheek AanZet

De Bibliotheek AanZet is een plek waar iedereen welkom is. Waar je jezelf kunt zijn. Samen met anderen. Of je nu wilt lezen, leren of ontmoeten of op zoek bent naar inspiratie of antwoorden, het mag allemaal.

De bieb is een (online) plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen. Zodat iedereen kan #meedoen in onze snel veranderende samenleving. Ook jij. Je kunt daarom bij de Bibliotheek AanZet ook terecht om Nederlands te oefenen of om te leren hoe je een DigiD aanvraagt. Want als iedereen mee kan doen, worden onze steden, dorpen en wijken daar beter van. Daar wordt iedereen beter van - De bibliotheek voor iedereen, ontwikkeling voor iedereen.

Aanstaande woensdag gaan De Nationale Voorleesdagen van start. Zin om een nieuw prentenboek voor te lezen? Ga naar de bibliotheek om boeken in te slaan voor de start op 25 januari. Is jouw (klein) kind geen lid van de bibliotheek? Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid. Extra leuk? Tijdens De Nationale Voorleesdagen krijg je Maximiliaan, het voorleesknuffeltje erbij.


«   »