Frederiek van Doesburg-Schouwenaar start als burgemeester in Veere

Gepubliceerd op 5 februari 2023 om 09:28

Bron: Ministerie Binnenlandse zaken

Drs. F.J. van Doesburg-Schouwenaar startte vrijdag 3 februari als burgemeester in de gemeente Veere. Een kennismaking met de nieuwe burgemeester.

“Veere is in zijn rijke verscheidenheid zeer ambitieus. Dertien kernen met hun eigen karakteristieken, de Zeeuwse cultuur en natuur, ze zijn prachtig. Niet voor niets vertaalt die aantrekkingskracht zich ook in de belangrijke invloed van toerisme op het leven in Veere. Begrijpelijk vind ik dan ook dat de gemeenteraad een stevige toekomstvisie wil ontwikkelen die vraagt om visie, bruggen bouwen en leiderschap. Vanuit de verantwoordelijke rol van burgemeester vind ik het een grote eer om hieraan een bijdrage te mogen leveren."

"Ik ben geboren in Hoorn, 42 jaar geleden. Daarna opgegroeid in Castricum, Noord- Holland. Na mijn middelbare school ben ik een jaar gaan werken en leren in Italië. Daarna behaalde ik mijn doctoraal Geschiedenis in Utrecht. Momenteel woon ik samen met mijn man en twee zonen van 8 en 9 jaar in Gorinchem. In mei verhuizen we naar de gemeente Veere. Verder houd ik erg van sport en muziek. "

Samenwerking

"In mijn werkzame leven ben ik 16 jaar werkzaam geweest bij de nationale politie en enkele jaren raadslid geweest in de gemeente Gorinchem. Bij de politie heb ik vele rollen mogen vervullen, zoals rechercheur en teamchef van basisteams. Mijn laatste rol was sectorhoofd van het district De Baronie, in de eenheid van Zeeland-West Brabant."

"Laat ik voorop stellen dat mocht ik iets bereiken dat altijd het resultaat zal zijn van een samenwerking tussen heel veel verschillende partijen: de inwoners, ondernemers, de gemeenteraad, het college en verschillende partners in en buiten de regio. Wat zal ik trots zijn als Veere, beroemd om zijn schoonheid, ook zal worden geroemd om de kracht van haar visie en samenwerking zowel binnen als buiten de gemeente. Ik hoop dat inwoners in mij een betrokken en oprecht geïnteresseerde burgemeester zullen ontmoeten. Die vanuit haar functie en vanuit haar menszijn aandacht, steun en troost kan bieden voor alle inwoners in goede en in minder goede tijden."

Frederiek van Doesburg-Schouwenaar is  gestart als burgemeester in Veere. Wilt u haar succes wensen of heeft u een tip? Laat een reactie achter op de LinkedIn pagina van BZK.