Wie verdient er een Bliek van Waardering?

Gepubliceerd op 18 februari 2023 om 10:18

foto: Dick de Jong

'Vrijwillige inzet is onbetaalbaar. Dat weet iedereen. Veel inwoners van Gorinchem zetten zich in voor hun buren, de wijk, voor hun club of voor het milieu. Deze mensen willen we koesteren en hen laten weten dat wat zij doen ontzettend belangrijk is voor Gorinchem. Deze mensen maken van de stad een fijnere plek. Dat is de reden dat we de Bliek van Waardering in het leven hebben geroepen’ zo zegt Harry van Haaften, de voorzitter van ChristenUnie Gorinchem.

Enkele keren per jaar zullen alle inwoners van Gorinchem en ook de leden van de ChristenUnie gevraagd worden, mensen voor te dragen, die in hun ogen een Bliek van Waardering verdienen. Deze Bliek van Waardering is een replica van het kunstwerk dat ontworpen is door de Gorcumse kunstenaar Marco van Trigt.

Op vrijdag 24 februari 2023 wordt het kunstwerk overgedragen door de ChristenUnie Gorinchem aan de directeur van het Gorcums museum. De kunstenaar Marco van Trigt is hierbij aanwezig.

‘’De ChristenUnie is blij dat dit werk een plek krijgt in het Gorcums Museum. Een plek waar de historie van de stad, maar ook kunst te zien is’ zegt Harry van Haaften, voorzitter van de ChristenUnie Gorinchem. ‘Cultuur is ook een weerspiegeling van wat er in de stad te zien en te horen is. De Bliek van Waardering wil zichtbaar maken welke bijzondere mensen er in Gorinchem wonen en werken. Ik hoop dat deze Bliek van Waardering iedere keer weer een bijzondere Gorinchemmer in het zonnetje mag zetten’.

De leden van de ChristenUnie zijn inmiddels gevraagd om namen in te dienen van mensen die zij waarderen om hun verbindende rol voor de Gorinchemse samenleving. Tot 3 maart 2023 kunnen mensen worden voorgedragen voor deze prijs via bliekvanwaardering.nl


«   »