Martin en Thea zijn 60 jaar getrouwd: “Ons leven samen is een feest.”

Gepubliceerd op 3 augustus 2022 om 14:44

Op 1 augustus waren Martin (78) en Thea (78) Struik-van Balkom 60 jaar getrouwd. Locoburgemeester Marjo Molengraaf ging bij het echtpaar langs om ze te feliciteren met hun diamanten huwelijk.

Schotland

Martin ontmoet Thea in een dancing in Raamsdonkveer. In deze dancing speelde destijds al de Golden Earring, al waren ze toen nog niet zo bekend.

Het stel is pas 18 jaar als ze willen trouwen. Beiden nog minderjarig. Omdat dit in Nederland niet zonder toestemming kan, besluiten Martin en Thea te trouwen in Schotland. Daar trouwden ze  met onbekende Schotse getuigen. Op de vraag of ze het niet jammer vinden dat er nooit een bruiloft is geweest antwoord Thea: “Welnee, dat heb ik nooit gemist en een trouwjurk is niets voor mij.”

Ondernemers

Thea en Martin zijn echte ondernemers. Martin werkte de eerste jaren van het huwelijk nog als etaleur. Hij was een bekend gezicht bij veel winkeliers in Gorinchem. Thea werkte toen nog als administratief medewerker op een kantoor in Breda. In 1972 besluit het stel de horeca in te gaan en openen in Heukelum discotheek “De Pannenhoef”. Kort daarna wordt  “Bistro Onder de Kastanje” op de Varkenmarkt geopend. Thea runt later ook nog twee kledingzaken in Oosterhout en Gorinchem.

Hobby’s en gezin

Naast het drukke ondernemerschap krijgen Thea en Martin vier kinderen. Drie meisjes en een jongen. Inmiddels zijn er 10 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen bijgekomen. Het gezin heeft het gezellig met elkaar. Nog steeds is er iedere zondag een gezamenlijke brunch, hier probeert de hele familie wekelijks bij aan te sluiten.

Ook is er nog tijd over voor hobby’s. Thea maakt graag sieraden van kralen. Een hobby waar ze veel plezier uithaalt. Martin is graag aan het klussen. Zo heeft hij het huidige huis helemaal verbouwd. Hij is hier jaren mee bezig geweest. Het stel is erg blij met het eindresultaat en zijn zeker van plan nog lang in “Hartje Gorinchem” te blijven wonen.

Ons hele leven is een groot feest

Terugkijkend op hun huwelijk zegt de altijd positieve Thea: “We hebben elkaar altijd vrij gelaten en blijven blij met elkaar. We hebben het druk gehad en hard gewerkt, maar dat heeft ons jong gehouden.” Op de vraag of ze het huwelijksjubileum nog gaan vieren antwoord het stel dat er geen feest komt. Ze hebben het altijd gezellig met elkaar en vult Martin aan: “Ons hele leven is één groot feest”. 

foto: gemeente


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.