Werkgroepen raadpleging windverkenning Alblasserwaard werken samen aan adviezen

Gorinchem/Molenlanden - Inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties kwamen deze week weer samen om te praten over windenergie voor RES-regio Alblasserwaard. Deelnemers werkten per werkgroep samen aan hun adviezen over de plannen voor windenergie in hun omgeving. De komende maand worden de adviezen verder uitgewerkt. Daar is nog tot 30 mei 2024 de tijd voor. 

Lees meer »

Aubade 27 april

De Aubade is op Koningsdag een begrip! Ook dit jaar wordt er opKoningsdag traditioneel afgetrapt met een Aubade in de Grote Kerk.Kom je ook meezingen?

Lees meer »

Advies blijft om geen eieren van hobbykippen te eten

Nu de lente is begonnen, begint ook het legseizoen voor kippen. Uit de resultaten van het onderzoek naar PFAS in eieren van hobbykippen (van particulieren) bleek in december 2023 dat er te veel PFAS in zit. RIVM en GGD Zuid-Holland Zuid gaven daarbij het advies om deze eieren niet te eten. Dit advies geldt nog steeds. We brengen dit advies opnieuw onder de aandacht, omdat de kippen nu weer beginnen met leggen.

Lees meer »

Kent u iemand in Gorinchem die een lintje verdient?

Ere wie ere toekomt! Kent u iemand in Gorinchem die zich al jaren inzet als vrijwilliger? En vindt u dat deze persoon een Koninklijke onderscheiding verdient? Draag deze persoon dan voor! Dit kan nog tot 1 juni 2024 via gemeente@gorinchem.nl. Wie weet bezorgt u dan één van de vele Gorcumse vrijwilligers in 2025 een onvergetelijke dag en de waardering die hij of zij verdient!

Lees meer »

Torenklimmen onder begeleiding van een gids!

Van 1 april tot en met 31 oktober heb je de unieke kans om onder begeleiding van een ervaren gids de Grote Toren van Gorinchem te beklimmen, zelfs in de avonduren! Elke week, vanaf april, worden er standaard twee torenrondleidingen georganiseerd op zaterdag, om 13.00 uur en om 15.00 uur.

Lees meer »

Handhaving parkeerregels (brom)fietsen station Gorinchem

Om de beschikbare stallingsruimte op station Gorinchem te optimaliseren en de omgeving schoon en veilig te houden voor alle gebruikers, controleert de gemeente vanaf week 16 strenger op naleving van de parkeerregels. Weesfietsen, fietswrakken en foutgeparkeerde fietsen worden gelabeld en verwijderd, waardoor gevaarlijke of hinderlijke situaties worden voorkomen. Deze maatregel geldt ook voor scooters en bromfietsen.

Lees meer »