Open Dag Elektrische Veerponten

Sinds het begin van dit jaar zijn er twee elektrische veerponten in gebruik op de Riveer-routes rond Gorinchem. Hoewel veel scholieren, werknemers en toeristen er regelmatig gebruik van maken, is het voor velen onbekend hoe uniek deze veerponten zijn. Om dit te veranderen, organiseren de gemeenten Altena, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Riveer op zaterdag 1 juni een open dag. Bezoekers kunnen op die dag op verschillende locaties een exclusief kijkje nemen achter de schermen.

Lees meer »

Kent u iemand in Gorinchem die een lintje verdient?

Ere wie ere toekomt! Kent u iemand in Gorinchem die zich al jaren inzet als vrijwilliger? En vindt u dat deze persoon een Koninklijke onderscheiding verdient? Draag deze persoon dan voor! Dit kan nog tot 1 juni 2024 via gemeente@gorinchem.nl. Wie weet bezorgt u dan één van de vele Gorcumse vrijwilligers in 2025 een onvergetelijke dag en de waardering die hij of zij verdient!

Lees meer »

Uitkomsten online raadplegingen windenergie Alblasserwaard bekend

De uitkomsten van de online raadpleging onder inwoners over toevoeging van windlocaties in de Alblasserwaard zijn bekend. De raadpleging werd door ruim 2.500 inwoners uit de regio ingevuld. Grondeigenaren zijn ook gevraagd naar hun opvattingen in een online vragenlijst. De adviezen van de werkgroepen van omwonenden van de zes zoeklocaties en van maatschappelijke organisaties worden eind mei verwacht.

Lees meer »

Nieuwe containersticker moet bijdragen aan schone buurt zonder afval

Op initiatief van de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden is een sticker met QR-code voor de verzamelcontainers van restafval gecreëerd. Deze sticker biedt toegang tot informatie over hoe we samen de buurt netjes, schoon en veilig kunnen houden zonder afval. Ton van Maanen, bestuurslid van Waardlanden, zal op donderdag 30 mei de eerste sticker aanbrengen op een verzamelcontainer voor restafval op de Markt in Leerdam.

Lees meer »

Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

Gisteren,17 mei, heeft de gemeente aandacht besteed aan de discriminatie en het geweld dat helaas nog steeds gericht is tegen de LHBTIQ+ gemeenschap. Als Regenboogstad en Stad van Tolerantie, zet Gorinchem zich actief in voor de acceptatie en veiligheid van alle inwoners, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

Lees meer »

Vernieuwd Sanitairgebouw in de Lingehaven officieel opgeleverd

Maandenlang is er intensief gewerkt aan het verduurzamen van het sanitairgebouw in de Lingehaven. Een nieuwe deur aan de lange kant van het gebouw biedt nu toegang tot de toiletten en douches. Met de start van het voorseizoen in de Lingehaven, werd het vernieuwde sanitairgebouw onthuld. Een uitgebreide renovatie heeft het interieur volledig omgetoverd en is het nu totaal anders. De buitenkant blijft overwegend hetzelfde, met enkele subtiele wijzigingen.

Lees meer »

Speelplekken en Watertappunt voor de jeugd

Woensdagmorgen 15 mei opende de kinderburgemeester Guus Verburg de speelplekken en het waterpunttap bij de school De Tweemaster aan de Oude Lombardstraat aan de zijde van de Lindeboom. Namen Gorinchem Beweegt was hiervoor ook aanwezig, Niels den Dekker,  (Beleidsmedewerker Sport - Sportieve ruimte).

Lees meer »

Samen werken aan een betere leefomgeving met Fixi

Heb je ooit een overvolle vuilnisbak gezien en gedacht: "Dit moet opgelost worden"? Of misschien heb je een defecte straatlantaarn opgemerkt die een straat in duisternis hult? Het kan ook voorkomen dat je een niet-functionerend verkeerslicht tegenkomt, wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Wanneer je dergelijke problemen ziet, kun je ze nu eenvoudig aanpakken door ze te melden bij de gemeente via Fixi.

Lees meer »

Gemeente zoekt stemmentellers

Op donderdag 6 juni worden de Europese Verkiezingen gehouden. De stembureaus sluiten om 21.00 uur, waarna de stemmen worden geteld. De gemeente is momenteel op zoek naar personen die als stemmentellers willen fungeren.

Lees meer »