Kinderburgemeester Guus onthult portret

Op woensdagmiddag 28 februari heeft de gloednieuwe kinderburgemeester zijn portret onthuld in de eregalerij, als de vierde kinderburgemeester van Gorinchem. Guus Verburg is nu vereeuwigd als nummer 4 in de reeks van kinderburgemeesters. Hij werd vergezeld door zijn ouders, andere familieleden en vriendjes bij zijn bezoek aan het stadhuis.

Lees meer »

Overlijden van oudste man in Gorinchem, Jaap Göbel

Jaap Göbel, de oudste man in de stad, is op 105-jarige leeftijd overleden. Het overlijden vond plaats op 19 februari.  Geboren in Indonesië, trad Jaap Göbel in 1938 toe tot het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL). In 1950 vestigde hij zich samen met zijn vrouw Jeanne in Gorinchem, waar ze een nieuw leven begonnen en vier zonen kregen. 

Lees meer »

Wonen en zorg in Gorinchem. Wat vindt u belangrijk?

Hoe blijft Gorinchem een fijne woonplaats, ook voor mensen die ouder worden of meer ondersteuning of zorg nodig hebben? Wat voor een soort woningen zijn daarvoor nodig? Hoe kunnen we een buurt het beste inrichten? Waar gebeurt dat al goed en waar kan dat nog beter? En hoe kunnen we dat samen verbeteren?

Lees meer »

Lezing Kim Putters uitgesteld

De geplande lezing over Brede Welvaart en Gezondheid, verzorgd door Kim Putters, die op 6 maart in het Van der Valk Hotel in Gorinchem zou plaatsvinden, wordt uitgesteld. Dit besluit komt voort uit de nieuwe (tijdelijke) rol van Kim Putters als informateur bij het vormen van een nieuw kabinet.

Lees meer »

Aanslagbiljet gemeentelijke belastingen

Eind februari verstuurt de gemeente de belastingaanslagen voor het jaar 2023. Op het aanslagbiljet staan verschillende belastingaanslagen. Welke voor u gelden, ligt aan uw persoonlijke situatie. Het kan gaan om de volgende belastingen:

Lees meer »

Inloopbijeenkomst herinrichting Banneweg

Op maandag 11 maart van 18.00 tot 21.00 uur vindt op het stadhuis een inloopbijeenkomst plaats voor belangstellenden over het voorlopig ontwerp voor herinrichting Banneweg. Het werk staat gepland voor het tweede kwartaal van 2025 en wordt in 2026 opgeleverd.

Lees meer »

Pas op! Vogelgriep

Deze winter is de vogelgriep in ons gebied nooit helemaal weg geweest. Helaas is deze besmettelijke ziekte nu weer duidelijk aan het toenemen bij vogels. Zieke of dode vogels kan je direct melden via telefoonnummer 085-0441199 van Dierenambulance Vianen. Zij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar en inzetbaar.

Lees meer »

Gorinchems Sportspektakel stop

Na elf edities is het doek gevallen voor het Gorinchems Sportspektakel. Uit een evaluatie en onderzoek onder lokale sportverenigingen bleek een tanende belangstelling voor het evenement, voorheen bekend als het Gorcum Sportgala.

Lees meer »

Afspraak maken of annuleren

Als u een afspraak wilt maken voor een reisdocument of rijbewijs kunt u meestal binnen 3 weken bij de gemeente terecht. U kunt uw document na 6 werkdagen ophalen. Veel zaken online kunt u online regelen via deze website. Dat gaat vaak sneller dan persoonlijk langskomen in het stadhuis. Kunt u het niet online regelen? Maak dan een afspraak. 

Lees meer »

Dag iktoon, hallo cultuurmaand!

Weet je het nog? De Langendijkroute, Op volle toeren, Kunst voor het Raam? Al jaren dé succesnummers van iktoon. Die houden we erin. Maar er komt meer. Vanaf dit jaar bieden we in de maand juni amateurkunst én professionele culturele partijen een podium om te shinen. Geniet van verrassende optredens, ontroerende concerten en doe mee met de gratis lessen en workshops. Maak kennis met de Cultuurmaand. Doe je mee?

Lees meer »

Verkennen windenergie in Gorinchem

Gemeente Gorinchem werkt samen met gemeente Molenlanden aan de Regionale Energiestrategie (RES) Alblasserwaard. Voor de opwekking van duurzame elektriciteit draagt windenergie 49% bij aan het totale bod. Dit is 564 TJ. Op dit moment is 18% van ons RES-bod voor

Lees meer »