Felicitaties voor echtpaar Verheij – Kruis met diamanten huwelijk

Gepubliceerd op 4 september 2023 om 17:18

Op 3 september zijn Jack (83) en Loes (80) Verheij - Kruis 60 jaar getrouwd. Wethouder Eva Dansen ging bij het echtpaar langs om ze in het zonnetje te zetten met hun diamanten huwelijk.

Flaneren in de binnenstad

In een tijd waarin flaneren op de Hoogstraat en Langedijk de gebruikelijke route was om verkering te krijgen, kruisten in het centrum van Gorinchem de paden van Loes Kruis en Jack Verheij.

Samenwerken en trouwen

Loes werkte bij Romeijn en van Zanten, terwijl Jack zijn dagen doorbracht als timmerman in de bouw. De weekenden brachten ze samen door in de Arkelstraat. Waar Loes bij Busato werkte en Jack zijn tijd doorbracht in de snackbar. Hun ontmoeting leidde tot een liefdevol huwelijk in 1963, waarna ze zich vestigden aan de Arkelsedijk.

Gezinsleven

De Arkelsedijk werd getuige van de komst van hun drie kinderen: twee meisjes en een jongen. Echter, het geluk werd overschaduwd door het verlies van het oudste meisje op slechts 2-jarige leeftijd als gevolg van een hartafwijking. In 1970 veranderde het leven drastisch toen Jack een ernstig ongeluk in de bouw overleefde, maar met blijvende gevolgen. Een dwarslaesie maakte krukken en een rollator essentieel voor zijn mobiliteit.

Samenwerking

Na meer dan één jaar revalidatie in Leersum keerde Jack terug naar huis, waar hij zijn vaardigheden aanpaste en begon met het bouwen van carnavalswagens voor lokale evenementen. Loes voegde zich bij hem door de carnavalskleding te creëren. Ze vulden hun dagen met thuiswerk, van kaarten inpakken tot strikjes maken, om extra inkomsten te genereren.

Reislustig

Met doorzettingsvermogen en vastberadenheid maakten ze vakanties door heel Nederland en ook naar verdere bestemmingen zoals Turkije en Griekenland. Ze werden gezegend met kinderen die trouwden en kleinkinderen kregen, en later zelfs met achterkleinkinderen.

In 1991 verhuisden Jack en Loes naar een seniorenwoning aan de Henri Knapstraat, waar de nadruk verschoof van carnavalsactiviteiten naar meer rustige bezigheden. Jack's mobiliteit verminderde verder en krukken werden uiteindelijk vervangen door een rolstoel.

Jubileum vieren

Ondanks de uitdagingen van het leven, vonden ze vreugde in hobby’s als puzzelen, het lezen van het AD en andere lectuur, en vooral klaverjassen - hun grootste hobby. Ze genieten van hun tijd samen. De kinderen en hun partners, klein- en achterkleinkinderen spelen nog steeds een belangrijke rol in hun leven. Het huwelijksjubileum wordt dan ook samen met hen gevierd. Met elkaar uit eten gaan in Boxtel belooft een gezellige gelegenheid te worden waar Jack en Loes naar uitkijken.

Wethouder Eva Dansen feliciteerde Jack en Loes Verheij - Kruis met hun diamanten huwelijk