Wandel mee en ontdek de Gorcumse wijken

Gepubliceerd op 25 september 2023 om 10:35

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 september wandelt gids Anika van der Kevie weer door twee wijken in Gorinchem. Ze start in de Lingewijk en Stalkaarsen. Het zijn de eerste twee in de reeks Kijk in je Wijk met SamenGorinchem wandelingen.

‘De afgelopen jaren organiseerde ik al eens wandelingen door de wijk. Het bleek zo’n succes, dat er steeds weer mensen naar vragen’, vertelt van der Kevie enthousiast. ‘Bij deze editie gaan we door alle wijken van Gorinchem in zeven wandelingen. Een cadeautje van SamenGorinchem, het platform voor een betrokken buurt, dat haar driejarig bestaan viert. De wandelingen zijn allemaal gratis en vinden plaats in de maanden september, oktober en november."

‘De wijken kennen een rijk verleden aan verhalen en verbergen vaak bijzondere plekken. Het zorgt voor herinneringen en verrassingen bij de deelnemers tijdens de wandeling. Zelf was ik bij het ontwikkelen van de wandelingen ook vaak verrast door de mooie groene plekken, de kunst in de buitenruimte en de markante gebouwen. Samen de wijk ontdekken zorgt voor leuke ontmoetingen en gesprekken’, benadrukt van der Kevie.

Vrijdagmiddag 29 september om 15.30 uur is de wandeling in de Lingewijk. Zaterdag 30 september start de gids om 15 uur in Stalkaarsen. Er wordt geëindigd op een locatie waar men een slot verhaal, een drankje en wat lekkers krijgt aangeboden. Iedereen kan meedoen, het aantal deelnemers is echter beperkt.

Deelname aan de Kijk in je Wijk wandelingen van 1,5 uur is gratis, aanmelden is verplicht via info@metanika.nl. Meer informatie: mooigorinchem.nl of samengorinchem.nl.

Foto Johannes van Camp : Wandelend door de wijken meer over Gorinchem ontdekken