Portret van Hella

Gepubliceerd op 27 september 2023 om 10:39

Hella en Freek de Jonge - Het Atelier - Portret van Hella

Hella de Jonge, vooral bekend om haar indrukwekkende carrière als kostuumontwerpster voor Freek de Jonge, heeft zich tijdens de lockdowns teruggetrokken in haar atelier om een oude liefde nieuw leven in te blazen: het schilderen. Hieruit ontstond een geheel eigen stijl met persoonlijke verhalen, die nu centraal staan in een unieke film.

Dagelijkse wandelingen met haar man Freek over de Joodse begraafplaats, die vlak bij het Atelier ligt, voorzien deze film van een verrassende context. Het werd een film waarin zij gesprekken voert met vrienden, met haar vader, een vitaliteitsprofessor en met een vormgever. Freek heeft er een verhaal uit gedistilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven.

Gedurende 80 minuten krijgen we een beeld hoe zij als kunstenaar teleurstellingen en kwetsuren overwon en wist om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre. Na de film zal Fred Delfgaauw het paar interviewen.

De entree bedraagt € 17,50 inclusief een kop koffie of thee. De voorstelling begint om 20.30 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend.

Het Atelier - Freek en Hella de Jonge

Zaterdag 30 September 2023 / 20:30 - 23:30