Moestuin bij WKS22

Gepubliceerd op 6 oktober 2023 om 12:33

Bron en foto's: Samen Gorinchem

Op afgelopen donderdag was het een feestelijke dag toen wethouder Eva Dansen van de gemeente Gorinchem de buurtmoestuin op het terrein van WKS2 aan de Wijnkoperstraat opende. Dit initiatief, bedacht door collega Menno Minke, heeft als doel om de verbinding met de wijk te versterken en een toegankelijke groene ruimte voor iedereen te creëren.

Samen met een tuinvrijwilliger plantte de wethouder een druivenplant, speciaal voor deze gelegenheid gestekt. Avres bood een insectenhotel aan als geschenk aan de buurtmoestuin. De opening trok veel belangstellenden uit de buurt, de gemeente en verschillende partnerorganisaties. Menno Minke werd ook door de directie in het zonnetje gezet voor zijn inspirerende initiatief.

De buurtmoestuin, gevestigd bij de locatie WKS2, maakt gebruik van onbenut terrein naast het gebouw om een groene oase te creëren. Het biedt bewoners met een psychische kwetsbaarheid uit WKS2 de kans om deel te nemen aan sociale activiteiten en betrokken te blijven bij de maatschappij.

Buurtbewoners die willen helpen in de moestuin, kunnen deelnemen aan gezamenlijke werkmomenten op maandagochtend en woensdagmiddag.

Oprechte dank gaat uit naar alle vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het succes van de opening, evenals naar het meezingcafé voor hun mooie bijdrage aan het avondprogramma.

foto's: Samen Gorinchem