Kinderburgemeester 2024 gezocht

Gepubliceerd op 19 oktober 2023 om 08:26

Het is weer die tijd van het jaar waarin jonge talenten zich kunnen opwerpen voor een bijzondere en eervolle taak: de functie van Kinderburgemeester van Gorinchem voor het jaar 2024. Kandidaten zitten  in groep zeven van de basisschool of school voor speciaal onderwijs, roept alle geïnteresseerde jongeren op om tot uiterlijk 27 oktober te solliciteren voor deze unieke kans.

Om in aanmerking te komen voor de rol van Kinderburgemeester, dien je een kort filmpje te maken waarin je jezelf voorstelt, vertelt wat jou belangrijk lijkt, en waarom jij de burgemeester zou kunnen bijstaan in haar werk. Als je geen filmpje kunt maken, zijn ook brieven en e-mails welkom. Deze kun je sturen naar kinderburgemeester@gorinchem.nl of naar Gemeente Gorinchem, postbus 108, 4200 AC, Gorinchem.

Na de sluitingsdatum op 27 oktober zal de burgemeester persoonlijk drie kinderen uitnodigen om naar het stadhuis te komen. Hier krijgen zij de kans om zichzelf voor te stellen en kennis te maken met de burgemeester. Uiteindelijk zal de burgemeester de Kinderburgemeester van 2024 selecteren uit deze drie jonge talenten.

Hoewel niet alle kinderen in de gemeente Kinderburgemeester kunnen worden, is de gemeente Gorinchem geïnteresseerd in wat alle kinderen te zeggen hebben. Kinderen en klassen worden aangemoedigd om hun ideeën en zorgen te delen via kinderburgemeester@gorinchem.nl.

De Kinderburgemeester vertegenwoordigt de jeugd in de gemeente. Het is een unieke kans om actief betrokken te zijn bij de lokale gemeenschap en een stem te hebben in belangrijke kwesties.

burgemeester Melissant met huidige kinderburgemeester 2023, Cato de Lange