Nol en Corrie zijn 60 jaar getrouwd: “We zijn samen begonnen”

Gepubliceerd op 26 oktober 2023 om 12:10

Op 25 oktober zijn Nol (86) en Corrie (81) van Osch- Klijn 60 jaar getrouwd. Burgemeester Melissant ging bij het echtpaar langs om ze in het zonnetje te zetten en te feliciteren met hun diamanten huwelijk.

Boterbriefje

De officiële trouwdatum is discutabel, het echtpaar treedt namelijk al in juli 1963 in het huwelijk voor de wet. “Omdat er een grote woningnood was, hadden we een boterbriefje nodig om in aanmerking te komen voor een woning”, vertelt Corrie. “Maar het kerkelijk huwelijk op 25 oktober 1963 voelt voor ons als de echte trouwdatum.” Op deze dag treedt het jonge stel in het huwelijk in de katholieke kerk in Woerden. Het is een prachtige zonnige dag en het huwelijksfeest wordt uitgebreid gevierd met vrienden en familie. Het jonge stel kent elkaar dan al 3 jaar.

Nol en Corrie hebben elkaar leren kennen op een groots personeelsfeest van Van Gend en Loos waar de dan 17-jarige Corrie werkt. Dit jaarlijkse personeelsfeest is beroemd en het bedrijf van de vader van Nol ontvangt ook een uitnodiging. Nol is direct verliefd, maar Corrie is nog erg jong en heeft haar twijfels. Toch slaat de vonk uiteindelijk over.

Groot gezin

Na het huwelijk betrekt het jonge paar een helft van een herenhuis in Beesd. Nol is dan nog in loondienst als bankwerker. Maar het ondernemerschap lonkt en Nol start zijn eigen plaatwerkbedrijf in Gorinchem. Inmiddels is Corrie gestopt met werken en zorgt voor haar gezin en het huishouden. In totaal worden er zeven kinderen geboren. “Een enorme rijkdom”, vindt Corrie. Het gezin woont jarenlang met heel veel plezier in Spijk. Corrie houdt het huishouden met gemak draaiende en zorgt ook voor de administratie van de zaak. Daarnaast heeft ze nog voldoende tijd voor haar grote hobby: kleding maken.

Binnen het gezin wordt veel gesport. Nol, zelf een fanatiek voetballer, brengt en haalt de kinderen met veel plezier van en naar alle sportclubjes. Zelf kijk Nol terug op een mooie voetbaltijd bij D.O.S (nu FC Utrecht redactie), waar hij nog heeft gevoetbald met Hans Kraaij senior.

Gezegend

Het geluk en het belang van de kinderen staan altijd voorop. Daar draait het hele gezin op. Nol en Corrie zijn daar tot op de dag van vandaag mee bezig. Inmiddels zijn er negen kleinkinderen bijgekomen en ook het geluk van deze jongste telgen in de familie is erg belangrijk. “We zijn gezegend met onze kinderen en gelukkig gaat het hen allemaal goed”, zegt de trotse Corrie. “In totaal zijn we nu met 25 personen in dit gezin en we kunnen allemaal door één deur”, grapt ze.

Op dit moment is het echtpaar nog in goede gezondheid, al gaat de leeftijd natuurlijk wel tellen. Zowel Corrie als Nol zijn nog heel actief. Nol speelt nog biljart en fitnest een keer per week. Ook timmert hij vogelhuisje en nestkastjes die zeer geliefd zijn. Corrie zit ook niet stil. Ze gaat nog steeds iedere week naar naailes en gaat geen uitdaging uit de weg als het om kleding maken gaat. Om fit en soepel te blijven doet Corrie wekelijks een lesje aquajogging.

Feest

Het 60-jarig huwelijksjubileum wordt groots gevierd. Het echtpaar is dol op feestjes en staat nog graag op de dansvloer. Op 28 oktober vieren ze met familie en vrienden het diamanten huwelijk op een feestlocatie in Enspijk. Een DJ zorgt voor de muziek. Op 25 oktober staat hen waarschijnlijk nog een verrassing van de kinderen te wachten. “We moeten op een bepaalde tijd klaarstaan van de kinderen”, sluit Corrie glimlachend af.

Nol en Corrie van Osch-Klijn nemen felicitaties van burgemeester Melissant in ontvangst