Kunstwerk op gevels naast Rozenobel

Gepubliceerd op 5 november 2023 om 11:44

Op zaterdag 4 november om 10.30 uur heeft wethouder Polatli, samen met Marij Buursink van Poort6 en kunstenaar Jack van Mildert, het kunstwerk van Buurtcentrum Rozenobel onthuld. Dit bijzondere moment vond plaats op Dukatenplein 2 in Gorinchem en markeerde de langverwachte onthulling van een prachtig cadeau voor de HAARwijk.

Aan de gevels naast Rozenobel, het Wijkcentrum, zijn twee schitterende gevelplaten aangebracht. De ene gevelplaat is voorzien van een spiegel, terwijl de andere een betoverend gedicht bevat, geschreven door de stadsdichter van Gorinchem, Martin Rensen. Het is een prachtige samensmelting van kunst en cultuur die de diversiteit en creativiteit van de wijk weerspiegelt.

De inspiratie voor dit kunstwerk begon toen Martin Rensen werd benoemd tot de nieuwe stadsdichter. Hij kreeg meteen zijn eerste opdracht van de toenmalige wethouder: de verfraaiing van de gevel van de Rozenobel met zijn dichtkunsten. Buurtcentrum Rozenobel was al bezig met het vernieuwen en opknappen van het gebouw. Zo werd de "voortuin" groener gemaakt, en de volgende stap was het renoveren van de buitenmuren. Hier kwamen de stadsdichter en de Spreekkamer van de Stad om de hoek kijken. Tijdens een bijeenkomst met buurtbewoners van de Haarwijk heeft de stadsdichter inspiratie opgedaan voor de tekst, die vervolgens door de Spreekkamer is omgezet in een kunstwerk dat door Poort6 aan de muur is bevestigd, aangezien het pand in eigendom is van Poort6.

Dit artistieke project was mogelijk dankzij de nauwe samenwerking tussen de Spreekkamer van de Stad, de Gemeente Gorinchem en Wijzijnpoort6. Buurtcentrum Rozenobel wil graag haar oprechte dank uitspreken aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit prachtige kunstwerk in de wijk. De betrokkenheid en inzet van alle partijen hebben dit project tot een groot succes gemaakt.

Video / foto's: GP-TV / GP-buro