Wethouders Eva Dansen en Marjo Molengraaf doen mee aan schrijfactie voor gerechtigheid

Gepubliceerd op 9 december 2023 om 08:09

De Amnesty Werkgroep Gorinchem staat op zaterdag 9 december klaar bij Bibliotheek Aanzet aan Groenmarkt 1 om het startsein te geven voor een belangrijke missie: het schrijven van brieven voor mensen die onterecht vastzitten, bedreigd worden of gemarteld zijn omdat ze opkomen voor hun fundamentele rechten.

Vanaf 10:00 tot 13:00 nodigt de werkgroep iedereen van harte uit om deel te nemen aan deze schrijfactie. Dit jaar wordt er geschreven voor tien moedige individuen die ernstige repercussies hebben ondervonden omdat ze zich hebben ingezet voor gerechtigheid. Gezamenlijk oefenen we druk uit op autoriteiten door middel van brieven, met als doel vrijlating of gerechtigheid voor deze personen te bewerkstelligen.

"Wij geloven sterk in de kracht van collectieve actie en de impact van geschreven woorden", aldus een woordvoerder. "Elke brief draagt bij aan het verschil dat we kunnen maken voor mensen die vastzitten in onrechtvaardige situaties."

Tijdens deze schrijfactie zullen ook wethouders Eva Dansen en Marjo Molengraaf deelnemen onder het motto 'schrijf een brief, verander een leven'.

De schrijfactie maakt deel uit van de Write for Rights-campagne, waarbij door heel Nederland soortgelijke acties plaatsvinden. Het doel is om samen te komen, te schrijven en anderen te ontmoeten die zich inzetten voor gerechtigheid.