Klussendienst lanceert ANWB AutoMaatje

Gepubliceerd op 7 december 2023 om 15:46

Stichting Klussendienst introduceert  de nieuwste toevoeging aan hun dienstverlening: ANWB AutoMaatje Gorinchem. Deze service is bedoeld om mobiliteit te vergroten voor ouderen en mensen met gezondheidsbeperkingen, die vaak beperkt zijn in hun mogelijkheden om zich te verplaatsen.

Woensdag 7 december vond de eerste rit plaats vanaf het stadhuis. hierbij waren veel belangstellende aanwezig, waaronder van de ANWB, Klussendienst, gemeente Gorinchem en vrijwilligers. Wethouder Marja Molengraaf werd de eerste klant. Zij viel in voor wethouder Eva Dansen die wegens ziekte verstek moest laten gaan.

Na het maken van de foto's en het overhandigen van bloemen, stapte De wethouder in, bij vrijwilliger Kees Osseweijer, voor de eerste rit van Automaatje. 

Hoe werkt het?

ANWB AutoMaatje Gorinchem is een initiatief dat vrijwillige chauffeurs met auto's verbindt met minder mobiele medeburgers in Gorinchem. Dit zorgt ervoor dat zij gemakkelijker onderweg kunnen zijn en weer meer deel kunnen nemen aan sociale activiteiten, waardoor het risico op isolatie vermindert. In ruil wordt een kleine onkostenvergoeding gevraagd om de vrijwilligers te ondersteunen.

  1. Neem tijdig contact op: Bel minimaal twee werkdagen van tevoren naar 0183-781 000 tijdens werkdagen van 8:30 tot 12:00 uur.

  2. Vrijwillige chauffeur: Onze coördinatoren zoeken een geschikte vrijwillige chauffeur voor u op het door u gewenste tijdstip.

  3. Terugkoppeling en vergoeding: U wordt teruggebeld zodra een chauffeur beschikbaar is. Vervolgens krijgt u een inschatting van de vergoeding op basis van de verwachte afstand die de vrijwilliger voor u zal rijden.

  4. Vergoeding: U betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger aan het einde van de rit.

De lancering van ANWB AutoMaatje Gorinchem benadrukt de inzet van Stichting Klussendienst voor het verbeteren van mobiliteit en het versterken van de verbondenheid in de Gorinchemse gemeenschap. Deze nieuwe toevoeging aan hun dienstenportfolio onderstreept hun toewijding aan het ondersteunen van degenen die behoefte hebben aan verbeterde mobiliteitsopties.

Voor meer informatie:

Neem contact op met Stichting Klussendienst via 0183-781 000 tijdens werkdagen van 8:30 tot 12:00 uur.