Gorinchem viert Internationale Vrouwendag met een Gezellige Samenkomst

Gepubliceerd op 8 maart 2024 om 15:25

Op 8 maart stonden we opnieuw stil bij de Internationale Vrouwendag, een dag die symbool staat voor de voortdurende strijd voor gendergelijkheid en vrouwenrechten over de hele wereld. Terwijl we onze verworven rechten vieren, erkennen we ook dat er nog veel werk aan de winkel is, ook hier in Nederland.

Vrouwen uit Gorinchem kwamen samen in het restaurant van het Natuurcentrum in het Gijsbert van Andelpark om Internationale Vrouwendag te vieren. Het werd een dag vol gezelligheid, waar vrouwen elkaar ontmoetten, gesprekken voerden en genoten van elkaars gezelschap.

De bijeenkomst werd bijgewoond door een aantal sprekers, waaronder wethouder Eva Dansen namens de gemeente Gorinchem. Er werden korte praatjes gehouden en gedichten voorgelezen. 

Naast een paar formele programmaonderdelen was er volop gelegenheid voor informele interactie. Vrouwen konden contacten leggen, ervaringen delen en genieten van een drankje en lekkernijen van de goedgevulde tafel. Het was een dag waarop vrouwen zich vrij voelden om zichzelf weg van de dagelijkse beslommeringen.

video: GP-TV

foto's: GP-buro