Gratis fietstraining voor ouderen in wijkcentrum Dalemplein

Gepubliceerd op 9 april 2024 om 09:27

Gorinchem Beweegt geeft donderdag 11 april een gratis fietstraining voor de oudere inwoners van Gorinchem. Ouderen fietsen graag en willen graag blijven fietsen maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen! wil ouderen helpen zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen. Ook de gemeente Gorinchem heeft zich aangesloten bij Doortrappen. 

De gratis fiets training is bij wijkcentrum Dalemplein en begint om 10.00 uur. De training bestaat onder andere uit een check van de (elektrische) fiets; voorlichting over de juiste helm; oefeningen van een fysiotherapeut van FysioPP om zolang mogelijk goed te blijven fietsen en een behendigheidsparcours van Veilig Verkeer Nederland. Er wordt gekeken naar de juiste manier van op- en afstappen en hoe je rotondes zo veilig mogelijk kunt fietsen. 

Voorlichting over de verkeersregels is eveneens onderdeel van de training. Tijdens deze uitleg behandelen ze de meest belangrijke regels uit het verkeer. Aanmelden kan tot uiterlijk 8 april op via een mail naar p.lugt@gorinchem.nl. U kunt ook bellen naar Patricia van der Lugt 0183 - 65 93 72 of 06-31140143. Deelname is gratis. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail.

foto: Marleen van Zwienen