Nieuwe fotospotroute in Gorinchem geopend

Gepubliceerd op 23 maart 2024 om 12:01

Wethouder Attie Mager en hobbyfotograaf Michel de Ruiter hebben vandaag met trots de nieuwe fotospotroute in Gorinchem geopend. Deze fotogenieke route neemt bewoners en bezoekers mee langs 14 speciaal geselecteerde plekjes in de stad, waaronder een unieke locatie op de veerboot tussen Gorinchem en Woudrichem.

Resultaat van de fotospotverkiezing

Deze fotospotroute is het resultaat van de fotospotverkiezing in 2022, georganiseerd door Gorinchem Citymarketing en de gemeente. Er kwamen maar liefst 176 inzendingen binnen van enthousiaste inwoners die hun favoriete fotoplekken deelden. Hobbyfotograaf Michel de Ruiter is een van de winnaars. De geselecteerde fotospots zijn te herkennen aan een unieke stoeptegel.

Wethouder Attie Mager benadrukt: "Deze fotospotroute is niet alleen voor toeristen, maar ook voor onze inwoners. Gorinchem heeft echt heel veel mooie plekjes, en deze route is een leuke manier om ze te ontdekken en te delen met anderen." De directeur van Gorinchem Citymarketing voegt daaraan toe: "Deze route helpt ons om Gorinchem nog beter op de kaart te zetten en trekt mensen aan die op zoek zijn naar de charme van onze stad. We kijken uit naar de vele mooie foto's die hieruit voortkomen."

Van historische monumenten tot prachtige uitzichten

De zorgvuldig geselecteerde fotospots variëren van historische panden en monumenten tot prachtige uitzichten op de stad en de rivier. De veerboot tussen Gorinchem en Woudrichem biedt vanaf de rivier een uniek zicht op de skyline van Gorinchem, waardoor het een bijzondere toevoeging aan de route is. Deze fotospotroute is een aanvulling op de vernieuwde toeristische bewegwijzering die bezoekers naar de belangrijkste bezienswaardigheden leidt.

Volg de route online

De route is eenvoudig te volgen op mooigorinchem.nl, waar alle 14 fotospots duidelijk zijn aangegeven. Wie de route volgt, maakt de meest iconische foto’s van Gorinchem. Foto’s die gedeeld worden op Facebook of Instagram met #fotospotgorinchem maken bovendien elke maand kans op een VVV of  Bliekenbon  van € 25.

Gastvrijheid en verbeteren openbare ruimte

De fotospotroute is onderdeel van het Uitvoeringsplan Mooiste Vesting; een praktisch plan om de openbare ruimte naar en in de vesting aantrekkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan de banieren, het vestinggebak, de openbaar toegankelijke toiletten in het Gorcums Museum, de nieuwe plattegronden in de parkeergarages, de 
VR-palen en de nieuwe voetgangersbewegwijzering. Hiermee verbetert de kwaliteit van de openbare ruimte en wil Gorinchem nog meer gastvrijheid uitstralen.

eigen foto