Holland Shipyards Group Wint Schuttevaer Award voor Elektrische Veerponten

Gepubliceerd op 5 april 2024 om 13:47

Op donderdag 4 april vond het Maritime Innovation Platform plaats in het Energiehuis in Dordrecht, waar vier genomineerden streden om de derde winnaar van de Schuttevaer Award te worden. De genomineerden waren Seagull Surveillance van BrainCreators, Koelsysteem H2 Barge 2 van Holland Shipyards Group, Discom Heat Recovery Steam module van Discom Exhaust Technology, en het ontwerp van de elektrische veerponten Gorinchem XII en Altena VI.

Vooraf was door Riveer opgeroepen om te stemmen op de veerponten. Dit hielp zeker mee. De elektrische veerponten Gorinchem XII en Altena VI werden genomineerd omdat bij het ontwerp alles op alles werd gezet om zo min mogelijk weerstand in het water te ervaren. De veerponten pakken meerdere uitdagingen aan: het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, het snijden in operationele kosten, en het verlagen van geluids- en luchtvervuiling.

De jury van de Schuttevaer Award bestond dit jaar uit Innovatie-expert Marjolein Boer van Maritime Sisters, winnaar van de Schuttevaer Award 2023, Peter Raaijmakers van MarFlex, en Jelmer Bastiaans, redacteur van Schuttevaer. Samen met het publiek koos de jury vervolgens hun favoriet. Holland Shipyards uit Hardinxveld-Giessendam won de Schuttevaer Award voor de elektrische veerponten van Riveer.

foto: GP-buro