Stadsconciërge Gorinchem: samen bouwen aan leefbare wijken

Gepubliceerd op 12 april 2024 om 09:23

Gemeente Gorinchem zet zich in voor een leefbare en gastvrije stad voor haar inwoners en bezoekers. De kwaliteit van de buitenruimte is hierbij een belangrijk aandachtspunt. Om dit te realiseren heeft de gemeente Gorinchem een stadsconciërge aangesteld.

Veilige, schone en aantrekkelijke stad

De stadsconciërge vervult een actieve rol als verbinder. Hij werkt samen met partners van de gemeente, zoals reinigingsdienst Waardlanden, inwoners en winkeliers. Het doel? Een veilige, schone en aantrekkelijke stad waar iedereen met plezier kan wonen, winkelen en verblijven. En dat door er met elkaar de schouders onder te zetten en niet alleen te kijken naar de faciliteiten en voorzieningen maar ook naar het eigen gedrag.

Fatih Polatli, wethouder leefbaarheid en buitenruimte: "We zijn erg blij met de komst van de stadsconciërge. Hij helpt ons om samen met de Gorcumers te bouwen aan leefbare wijken. Dankzij zijn signalerende functie en actieve rol in de samenwerking met partners en inwoners kunnen we hier nog beter in slagen.

Zo kunnen we kleine ergernissen snel wegnemen of juist zaken in de buitenruimte aanpakken om ergernissen te voorkomen."

Samenwerking is de sleutel

De stadsconciërge is dagelijks in Gorinchem te vinden. Hij fungeert als een paar extra ogen en oren in de stad en helpt om de leefbaarheid te borgen. Als er iets kapot of vuil is in de openbare ruimte, lost de stadsconciërge dit waar mogelijk direct op. Zo nodig schakelt hij met partners, zoals Reinigingsdienst Waardlanden, winkeliers of de buitendienst van de gemeente Gorinchem. Samen zorgen we voor een prettig leefbare stad.

Wil je weten wie de stadsconciërge is en wat hij doet. Kijk dan de introductiefilm.