Gorinchem Gezond wandelchallenge

Gepubliceerd op 27 juni 2022 om 09:00

Loop jij mee ?

Gorinchem Gezond gaat van start! Met Gorinchem Gezond laten we inwoners zien dat een gezond leven binnen handbereik ligt. We zetten in op het belang van én kennis over een gezonde leefstijl. Gorinchem Gezond wil gezonde keuzes leuker en makkelijk maken. In samenwerking met de Hersenstichting organiseren we daarom in de Gorinchem Gezond week een wandelchallenge.

De actie

Dat beweging goed is voor onze gezondheid is al langer bekend. Maar wist je dat bewegen ook gunstige effecten heeft op je hersenen? Het stimuleert de doorbloeding van je hersenen, verbetert de communicatie tussen hersencellen en heeft een positief effect op de ontwikkeling en groei van hersencellen. Wandelen of hardlopen kan daar een steentje aan bijdragen. Daarnaast is er niets leukers dan iets doen waar de hele stad aan mee kan doen!

De week van 27 juni t/m 3 juli

We gaan in de week van 27 juni t/m 3 juli zoveel mogelijk km wandelen of hardlopen. Het streven is om gezamenlijk 3000 km te gaan lopen! Op zaterdag 2 juli mag je op vertoon van je strava app (Gorinchem Beweegt/Gorinchem Gezond) een gratis sapje halen bij de Vitamine Kantine op de Langedijk 1 . Daarnaast maak je bij meer dan 20 gelopen km kans op het “In 10 stappen lekker in je vel” boek van Cisca den Boer. 

Hoe werkt het

  • Je maakt deze kilometers door te gaan wandelen of hardlopen. Fietsroutes of andere sportactiviteiten (voetbal, tennis, e.d.) tellen helaas niet mee voor deze challenge.
  • Je houdt alle routes bij via de app Strava (die ook gekoppeld kan worden aan een Fitbit of gewoon via de telefoon te gebruiken). Je kunt hiervoor een gratis Strava account aanmaken.
  • We hebben een eigen club op Strava aangemaakt voor de challenge: Gorinchem Beweegt-Gorinchem Gezond
  • Alle wandel- en/of hardlooproutes leg je vast in de Gorinchem Beweegt club op Strava.
  • LET OP: Bij ‘sport’ vul je ‘hardlooptraining’ in, ook als je gaat wandelen. Anders wordt de wandelroute niet geregistreerd in de Gorinchem Beweegt club op Strava.
  • Ga vooral vast even oefenen met de app, zodat het in november meteen goed gaat.
  • Wekelijks houdt Gorinchem Beweegt de afstanden bij op basis van ‘klassement afgelopen week’ in Strava.

  «   »