Home » Rivas biedt thuisbehandeling voor chronische darmpatiënten

Hart voor de zorg, hart voor elkaar | Rivas Zorggroep publiceert jaarverslag 2021

Vandaag publiceren wij het jaarverslag over 2021. Een bijzonder en bewogen jaar dat opnieuw in het teken stond van corona. Het heeft veel gevraagd van onze medewerkers, die zich met enorme betrokkenheid bleven inzetten om de beste zorg te leveren aan iedereen die dat nodig had. Toch was er ook ruimte voor innovatie en bijzondere momenten. Mede door corona werd er een impuls gegeven aan het verlenen van de juiste zorg op de juiste plek. Digitaal en dicht bij cliënten, vertrouwd in het ziekenhuis, in het verpleeghuis of thuis. Onze cliënten en hun naasten zijn er blij mee en deze innovaties zijn nodig om er ook in de toekomst te kunnen zijn voor de inwoners van onze regio.

Lees meer »

Lifestyle markt bij WKS2

Tijdens de Gorinchem Gezondweek is er weer van alles te beleven. Donderdag 30 juni werd aan de Wijnkoperstraat 2, op het terrein van Yulius een Lifestyle markt gehouden. Hier was van alles te doen.

Lees meer »

Open huis bij Stalkaarsenhuis

Het pas gebouwde Stalkaarsenhuis, Stalkaarsen 3, in Gorinchem laat zien dat begeleid leven met dementie ook anders kan. Kleinschalige en professionele zorg, 24/7. Hier staat eigen regie centraal. Bewoners worden gestimuleerd deel uit te maken van ons huishouden en helpen bijvoorbeeld met koken, tuinieren of de was.

Lees meer »

Gorinchem Gezond Week start met gezond ontbijt

De Gorinchem Gezond Week is vanochtend van start gegaan met een gezond ontbijt op het stadhuis. Aan tafel zaten partners die vanaf het begin betrokken zijn bij het initiatief Gorinchem Gezond. Wethouder van der Geest schoof ook aan. Hij bedankte alle aanwezigen voor hun inzet en bijdrage aan de Gorinchem Gezond Week die tot en met 2 juli duurt. Wethouder van der Geest en deelnemende partners tekenden ook een convenant. Daarmee benadrukken ze het belang van een gezonde leefstijl.

Lees meer »

Gorinchem Gezond wandelchallenge

Gorinchem Gezond gaat van start! Met Gorinchem Gezond laten we inwoners zien dat een gezond leven binnen handbereik ligt. We zetten in op het belang van én kennis over een gezonde leefstijl. Gorinchem Gezond wil gezonde keuzes leuker en makkelijk maken. In samenwerking met de Hersenstichting organiseren we daarom in de Gorinchem Gezond week een wandelchallenge.

Lees meer »

Cliënten van Rivas wijkverpleging profiteren van slimme medicatieapp

Altijd een actuele medicatielijst van iedere cliënt op zak. Het klinkt logisch, maar dit was tot voor kort nog niet vanzelfsprekend. De wijkteams van Rivas maken inmiddels voor meer dan 1.000 cliënten gebruik van de Medicatie Controle App. Deze app staat rechtstreeks in contact met de apotheek en heeft een handige signaalfunctie. Eventuele verkeerde medicatie, onjuiste doseringen of medicatiemomenten die ongemerkt worden overgeslagen, behoren daardoor tot het verleden.

Lees meer »

Gorinchem Gezond Lifestylemarkt

Gorinchem maakt zich sterk voor een gezond leven voor alle inwoners in de stad: Gorinchem Gezond. Samen met maatschappelijke partners, ondernemers, professionals vormen wij het netwerk van Gorinchem Gezond.

Lees meer »

Rivas biedt thuisbehandeling voor chronische darmpatiënten

Een deel van de mensen die lijdt aan de chronische darmaandoening Colitis Ulcerosa of de ziekte van Crohn moet met regelmaat naar het ziekenhuis voor een infuusbehandeling. De medicatie die wordt toegediend, Infliximab, onderdrukt de lichaamsafweer en remt ontstekingen. Dit voorjaar is Rivas Zorggroep gestart met een pilot waarbij deze doelgroep thuis wordt behandeld. Inmiddels krijgen al tien patiënten infuuszorg aan huis en de bevindingen zijn positief.

Lees meer »