LenteDoedag in Natuurcentrum

Gepubliceerd op 28 mei 2023 om 15:01

In het Natuurcentrm in het Gijsbert van Andel-Spruijt park heerste zaterdag, 27 mei, gedurende hele dag een gezellige drukte. Er was een LenteDoedag waar zelfs het weer aan meedeed. Toen wethouder Mark de Boer om elf uur de dag officieel opende waren er al behoorlijk veel (groot)ouders met hun(klein)kinderen.

Als openingshandeling werd de wethouder op een shakefiets, een soort hometrainer waarmee je door te trappen en drankje kon shaken. Het leek goed te smaken, want de wethouder dronk het met plezier op.

Daarna trok men naar een ander gedeelte van het stadspark. Hier werd door de kinderburgemeester een kabouterdorp geopend. De kabouters noemen zich spruitjes. De naam van het Van Andel-Spruijtpark inspireerde het kaboutervolk hierbij. Het Spruitjes volk is wel wat verlegen, je moet goed zoeken om hun huisjes te vinden.

Er stonden ook verschillende kraampjes met verantwoorde en duurzame producten. De Vitaminekantine zorgde voor lekkere en gezonde hapjes. Het Meezingcafé met Donna Bastiaans en Dirk-Jan Middelkoop wisselden met de DJ Davy die het geluid uit zijn platenspeler toverde.

En er was nog veel meer te doen. Men kon dieren tekenen of bij de kraam van de Rozenobel knutselen. De dag duurde van 11 tor 16 uur, maar je hoefde je geen moment te vervelen.

foto's en video: GP-buro, GP-TV