Damen Shipyards komt met verhalende podcast 'Op Koers'

Gepubliceerd op 5 juni 2023 om 13:08

Vanaf vandaag zijn de eerste afleveringen van ‘Op Koers’ te beluisteren. Deze podcast geeft inzicht in de bijzondere geschiedenis van Damen Shipyards Group. Ooit slechts een houten schuurtje aan de oevers van de Merwede, nu één van ‘s werelds grootste scheepsbouwers. Talloze betrokkenen reconstrueren de weg die het bedrijf heeft afgelegd, onder wie ook grondlegger van de huidige Group - Kommer Damen zelf - die voor het eerst zo uitgebreid terugblikt.

De zesdelige podcast ‘Op Koers’ laat zien hoe het familiebedrijf een eeuw geleden bijna per ongeluk ontstond en in staat is om telkens weer in te spelen op maatschappelijke ontwikkelingen. Wanneer de jonge Kommer Damen in de jaren ‘60 in het bedrijf komt, ziet hij al snel dat er nog veel meer kansen liggen.

Onorthodoxe visie

Vanuit een destijds onorthodoxe visie weet hij de scheepswerf in een flink tempo uit te bouwen. In Nederland, maar vooral ook daarbuiten. Daarmee maakt hij het familiebedrijf bestand tegen wereldwijde economische tegenwind, zoals de oliecrisis in de jaren ‘70. In de decennia die volgen, groeit Damen Shipyards uit tot een internationaal opererende onderneming die actief is in diverse typen scheepsbouw - van marineschepen tot luxe jachten.

(meer tekst onder foto)

foto's: Damen - Kommer (rs) en Arnoud (ls) Damen tijdens de opnamen

Scheepsbouwgeschiedenis

In ‘Op Koers’ wordt de ontstaansgeschiedenis van Damen in een bredere context geplaatst van mondiale economische en historische gebeurtenissen, om zo luisteraars een goed begrip te geven onder welke omstandigheden bedrijfsmatige beslissingen zijn genomen.

Arnout Damen, CEO van Damen Shipyards Group: “Met ‘Op Koers’ geven we kleur aan een belangrijk hoofdstuk in de Nederlandse scheepsbouwgeschiedenis. Met de podcast hopen we luisteraars te inspireren door te laten zien wat je voor elkaar kunt krijgen als je trouw blijft aan een uitgesproken visie - hoe groot de tegenslagen soms ook zijn.”

Over ‘Op Koers’

‘Op Koers’ bestaat uit zes afleveringen van ongeveer 30 minuten, die verschijnen in juni 2023. De podcast is te beluisteren via alle reguliere luisterplatformen zoals Spotify en Apple Podcasts. De podcast is zowel in het Nederlands als Engels te beluisteren.

‘Op Koers’ is ontwikkeld door audio agency Airborne.

Meer informatie is te vinden op podcast.damen.com

Damen Shipyards Group - Oceans of Possibilities

Damen Shipyards Group is al ruim negentig jaar actief en biedt wereldwijd maritieme oplossingen via het ontwerp en de bouw, conversie en reparatie van schepen en scheepsonderdelen. Door de integratie van componenten en deelsystemen bouwen we innovatieve platformen van topkwaliteit, waarmee we voor onze klanten maximale toegevoegde waarde realiseren.

Onze kernwaarden zijn fellowship, craftsmanship, entrepreneurship en stewardship. Ons doel is om ‘s werelds meest duurzame scheepsbouwer te zijn, mede dankzij digitalisering, standaardisatie en seriebouw van onze vaartuigen.

Damen exploiteert 35 scheepswerven en 20 andere bedrijven in 20 landen, ondersteund door een wereldwijd verkoop- en servicenetwerk. Damen Shipyards Group biedt directe werkgelegenheid aan meer dan 12.000 medewerkers.