Clean up on Tour haalt 101,6 kg afval uit water 

Gepubliceerd op 17 juli 2023 om 10:43

Clean up on Tour, een initiatief van het Watersportverbond en partner Allianz, heeft op zaterdag 15 juli maar liefst 101,6 kg afval uit het water gehaald in Gorinchem. Clean up on Tour is onderdeel van The Future is Water, het duurzaamheidsprogramma van het Watersportverbond, en heeft als doel om de Nederlandse wateren schoon te maken en bewustzijn te creëren over de gevolgen van onzorgvuldig omgaan met afval.

Het Watersportverbond en Allianz Benelux zetten zich gezamenlijk in om Clean up on Tour mogelijk te maken. Dankzij de steun van Allianz kan deelname aan het initiatief gratis worden aangeboden, waardoor het laagdrempelig is voor deelnemers. Floor van den Brandt, verantwoordelijk voor de uitvoering van Clean up on Tour bij het Watersportverbond, is verheugd over deze samenwerking.

Naast het opruimen van afval, biedt Clean up on Tour ook de mogelijkheid om te leren suppen onder begeleiding van een instructeur. De benodigde materialen worden ter beschikking gesteld aan de deelnemers, waardoor zij kosteloos kunnen deelnemen aan zowel de schoonmaakactie als de sup-activiteiten.

(meer tekst onder foto)

eigen foto's - Clean up on tour

Op deze zaterdag werden er twee opruimacties gehouden in Gorinchem. De deelnemers vertrokken vanaf het terrein van de zeeverkenners aan De Kaliwaal, gelegen achter het Paardenwater. Hier werd ook het verzamelde afval van die dag gewogen. In totaal heeft de actie in Gorinchem geleid tot het verwijderen van 101,6 kg afval uit het water.

Dankzij initiatieven zoals Clean up on Tour worden niet alleen de wateren van Nederland schoner, maar wordt er ook aandacht gevraagd voor het belang van verantwoordelijk omgaan met afval. Door bewustwording en actie te stimuleren, dragen het Watersportverbond en Allianz bij aan het behoud van schone en gezonde wateren voor zowel de watersportgemeenschap als de natuur.

klik op foto's voor vergroting